Tgrt Haber
23 Ocak 2014 21:03

Osman Nuri Gülaçar'a ses bombalı saldırı

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar'a ait eve, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı.

Osman Nuri Gülaçar'a ses bombalı saldırı
güvenlik,başkan,Van,grup,Kalabalık,Karşılık,Belediye,ateş,sanat,kent,Cadde,silah,esnaf,BDP,ilçe,Orta,Bugün,ifade,saldırı,Huzur,süre,Aday,Proje,Seçim,Protesto,Parti,Adalet Ve Kalkınma Partisi,haber,Bü

Alınna bilgiye göre, Şerefiye Mahallesi Tarlabaşı 1. Sokakta bulunan Osman Nuri Gülaçar'a ait 3 katlı evin giriş katına, akşam saatlerinde kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı saldırı korku ve paniğe neden olurken, belediye başkan adayı Gülaçar'ın saldırı sırasında evde bulunmadığı öğrenildi. Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, olay yerinde güvenlik önlemi alarak saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Bomba imha uzmanlarının evin çevresinde yaptığı araştırmada da bir adet patlamamış ses bombası bulundu. Olayın ardından AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve bir grup partili ile eve gelen Gülaçar, saldırı esnasında evde bulunan yakınlarından bilgi aldı. Gülaçar'ın konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.
İŞTE OSMAN GÜLAÇAR'IN ÖZGEÇMİŞİ
1965 yılında Van’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini aynı ilde bitirdi. İmam-hatip lisesinden mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.Yabancı dil olarak Arapça bilmektedir. Bölge’de Kanaat Önderi olarak tanınan Osman Nuri Gülaçar, 28 yıl imam-hatip olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösterdi. Ensar Vakfı Van Şube Başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
GEÇEN GÜNLERDE DE TAŞLI SALDIRI YAPILMIŞTI
AK Parti adayı Osman Nuri Gülaçar bu konuşmasının hemen ardından BDP'li kalabalık grubun taşlı saldırısına uğradı. Gülaçar'ı korumak isteyen taraftarları, hemen etrafında çember oluşturup, cadde üzerinde bulunan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı'na apar topar sokarken, yakında bulunan polis ve korumalar da havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Saldırının ardından çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Kalabalık bir süre dağılmazken, güvenlik güçleri AK Parti binası çevresinde önlem aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...