Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Nisan 2014 14:31

'Oylarım fazla' diye itiraz etti

Isparta'dan aday olan Ömer Levent, İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak, aldığı oyların fazla olduğunu ve yeniden sayılmasını istedi.

'Oylarım fazla' diye itiraz etti
ısparta, ömer levent, oylarım fazla, oylar,seçim kurulu,

Demokrat Parti'den (DP) Isparta Belediye Başkanlığı için aday olan Ömer Levent, partilerin seçim sonuçlarına itirazlarına tepki amacıyla İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak, aldığı 675 oyun fazla olduğunu belirtti ve yeniden sayılmasını istedi. Levent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin normal şartlarda Isparta'dan aday çıkaracak durumda olmadığını, ancak yüreklerini ortaya koyarak parti yönetiminin desteği ile aday olduğunu söyledi. Seçimde iktidar ve ana muhalefet partisi ile MHP'li mevcut belediye başkanı ile yarıştığını belirten Levent, seçimlerde başkanlık için 675, il genel meclisi için ise 7 bin oy aldıklarını bildirdi.  
Sonuçların açıklanmasının ardından partilerin sürekli seçim kurullarında itirazda bulunduklarını dile getiren Levent, şöyle konuştu:
"Partiler, sonuçlara sürekli itiraz ediyor. Sandıklara sahip çıkamamışlar. Biz onlara kızdık. Biz de 'Bu kadar gücün arasında iyi oy aldık. Bunda bir yanlışlık vardır' dedik. Biz televizyona çıkmadık, gazetede yer almadık. Oylarımın bir kısmı da benzer logo olduğu için DYP'ye gitti. Buna rağmen iyi oy aldık. AK Parti, MHP, CHP oylarına sahip çıkamaz mı? Bizim durumumuz yoktu, sahip çıkamadık. Onlar niye sahip çıkamadı? Bu duruma tepki olarak kısıtlı olanaklarımıza rağmen iyi oy aldığımızı düşünerek Merkez İlçe Seçim Kuruluna itiraz ettik." Levent, itirazlarının İlçe Seçim Kurulu tarafından, "seçim itiraz süresinin dolması" gerekçesiyle kabul edilmediğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...