Tgrt Haber
21 May 2022 10:12 - Güncelleme : 21 May 2022 10:19

Seçimler için çalışmalar başladı: Parti liderleri halkın karşısına çıkıyor

2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için parti liderleri şimdiden hazırlıklara başladı. Türkiye’nin 100. Yılına özel, tarihi öneme sahip seçimlerin öncesinde uzun uzun çalışmalar yapan partilerin genel başkanları bugün 3 farklı şehirdeki organizasyonlarla halkın karşısına çıkacak.

Seçimler için çalışmalar başladı: Parti liderleri halkın karşısına çıkıyor
miting,ak parti,chp,deva partisi

Haziran 2023 seçimlerine bir yıl olmasına rağmen tarihi öneme sahip, ülkemizin 100. Yılı seçimleri için parti liderleri şimdiden hazırlıklarını tamamlamak için yarışmaya başladı. Bugün üç ayrı organizasyonla birlikte AK Parti Genel Başkanı Adana’da, CHP Genel Başkanı İstanbul’da ve Deva Partisi Genel Başkanı ise Gaziantep’te halkla buluşacak.

3 PARTİ 3 BÜYÜKŞEHİRDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da 81 ilden gelen binlerce gençle buluşacak. Miting havasında geçecek ‘Bir Gençlik Şöleni’ programında Erdoğan gençlere hitap edecek, hükûmetin gençlik politikalarını anlatacak.

Aynı gün akşam saatlerinde bu kez CHP’nin büyük İstanbul mitingi gerçekleştirilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe sahil miting alanında partililere seslenecek. Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasından sonra, ‘Artık mitingin adresi Bursa değil, İstanbul’dur’ diyerek; İstanbul’da tarihî bir miting yapılacağını açıklamıştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Gaziantep’te partisinin ilk büyük mitingini yapacak.

SANATÇILARDAN MİTİNG ÇAĞRISI

Bu arada, CHP’nin mitingi için bazı sanatçılar destek çağrısında bulunurken, sosyal medya kullanıcıları “AK Parti mitingine çağrı yapsan yalaka olursun CHP mitingine çağrı yapınca büyük sanatçı” diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP mitingine katılım için sosyal medyadan çağrı yapan sanatçılar arasında Berna Laçin, Metin Akpınar, Şevket Çoruh, Müjdat Gezen, Levent Üzümcü, Ceylan Ertem, Sunay Akın, Suavi, Cahit Berkay, Onur Akın, Zuhal Olcay, Füsun Demirel, Rutkay Aziz ve Belkıs Akkale gibi isimler bulunuyor. 

Öte yandan ramazan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar programına katılan sanatçılar linç kampanyalarına konu edilmişti.

ABD’DEN CHP MİTİNGİ İÇİN ‘ŞİDDET’ UYARISI

Öte yandan, ABD Büyükelçiliği, CHP mitingini hatırlatarak vatandaşlarına ilginç bir uyarıda bulundu. Büyükelçiliğin, vatandaşlarını herhangi bir provokasyon ya da terör saldırısı şüphesine karşı değil, polis müdahalesine karşı uyarması dikkat çekti. Elçiliğin açıklamasında Türkiye’de daha önce yapılan protestolarda tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermiler kullanıldığı hatırlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...