Tgrt Haber
15 Haziran 2022 15:18 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 17:31

Son dakika! Polise yumruk atan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında fezleke: Yetki artık Ankara'da

Son dakika haberi: İstanbul'un Kadıköy ilçesinde düzenlenen terörist başı Öcalan'a destek yürüyüşünde polise yumruk atan DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında fezleke hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma dosyasını Ankara'ya gönderdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Salihe Aydeniz,milletvekili,polis,yumruk,fezleke

12 Haziran Pazar günü Kadıköy'de PKK elebaşı Öcalan'a destek amaçlı düzenlenen eylemde görev yapan polise yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'e tepki yağarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakından takip edeceklerini duyurduğu olaya ilişkin savcılık harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, polis memuru Hakan A'ya yumruk atan Salihe Aydeniz hakkında "görevli polis memuruna mukavemet" suçundan soruşturma başlattı.

Savcılık, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda belirtilen "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu yer ağır ceza mahkemesine aittir" hükmü uyarınca soruşturma dosyası hakkında yetkisizlik kararı verdi.

Başsavcılık, hazırlanan soruşturma dosyasını, gereği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

YUMRUK YİYEN POLİS MEMURU: BENİ TEHDİT ETTİ

Olayın ardından başlatılan soruşturmada mağdur sıfatıyla ifadesine başvurulan polis memuru Hakan A. da olay günü Kadıköy'de çevik kuvvet ekibinde görev yaptığını söyledi. Grubun en önünde kalkanla durduğunu aktaran Hakan A, şunları kaydetti:

"Eylemci şahıslara 'Sakin olun.' şeklinde sakinleştirici mahiyette uyarılarda bulunuyor ve görevli arkadaşlarıma yardım ediyordum. İsmini sonradan öğrendiğim milletvekili Salihe Aydeniz, kaskımın alt kısmından elini sokarak çene kısımlarıma yumruk attı. Konuyla ilgili video paylaşımı, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu dahil çoğu sosyal medya hesaplarından yapıldı. Bu video paylaşımının yapıldığını daha sonradan sosyal medyada gezerken öğrendim. Aldığım darbeden sonra fotoğrafımı çekerek 'Seninle hesaplaşacağız, seninle görüşeceğiz, seni bulacağım' şeklinde hakaret ve tehditlerde bulundu. Direkt yüzümü alacak şekilde fotoğraflarımı çekti. Bundan dolayı da şikayetçiyim."

Son dakika! Polise yumruk atan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında fezleke: Yetki artık Ankara'da

Öte yandan, darp olayına ilişkin hazırlanan adli muayene raporunda, mağdurun çenesinin ön tarafında kızarıklık, şişlik ve hassasiyet olduğu belirtilirken, görüntü inceleme raporunda da olay anının detaylarına yer verildi.

YETKİ ANKARA'DA 

Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre; seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yetkisi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve ağır ceza mahkemesinde bulunuyor. Bu nedenle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yetkisizlik kararı vererek hazırlanan fezlekeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

DBP'li Salihe Aydeniz'in polise tokat atmasına siyaset arenasından tepki yağdı. Konuya ilişkin AK Parti Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi, ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum. Kadıköy'de işlenen rezaletin başrolünde yer alan milletvekili ve yanındaki milletvekillerinin, geçmişte hangi provokasyonlara alet olduklarını iyi biliyoruz. Bu kadının dosyası kabarık. Bu ihanetin bedelinin hukuk önünde sorulmasının sonuna kadar takipçisi olacağız. Süratle dokunulmazlığının kaldırılması ve bu kutlu çatı altında yer almasının mümkün olmadığını AK Parti olarak biz ortaya koyuyoruz. Meclis'in bu konuda üzerine düşeni yapacağını biliyoruz."

BAHÇELİ: TBMM'DE YERİ OLAMAZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında DBP'li Aydeniz'i sert sözlerle hedef aldı. Bahçeli şöyle konuştu:

"Bunların TBMM'de görev yapması da züldür, mahşeri vicdanda darbedir. Hem devletten maaş alacaklar, hem Hazine yardımlarını ceplerine indirecekler hem de güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunacaklar. Böylesi bir şerefsizliğe dünyanın hangi medeni ülkesi ruhsat verecek? Kadıköy'de polise el kaldıran, diğer yandan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde pankart asmaya teşebbüs ederken polise saldıran milletvekili müsveddelerinin TBMM'de yeri olamaz. Vatan hainlerine göz yumulamaz. Bunların dokunulmazlığı kaldırılmalı. Mahkemelere çıkmaları sağlanmalı. Teröristlerin namlusundan çıkan kurşun neyse sözde milletvekillerinin attıkları yumruklar da aynıdır."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cemal Süreyya 15 Haziran 2022 15:59

Herkes haddini bilecek

Sonraki Haber Yükleniyor...