Tgrt Haber
27 Ocak 2022 12:52

Putin, Erdoğan'ın davetini kabul etti, Türkiye’ye geliyor

Son dakika haberi: Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetini kabul eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye’ye gelecek.

Putin, Erdoğan'ın davetini kabul etti, Türkiye’ye geliyor
rusya,türkiye,putin,erdoğan

Türkiye, Rusya-Ukrayna krizinin çözümü için devreye girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine Rusya’dan cevap geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in, Erdoğan'ın davetini kabul ettiği ve Türkiye'ye geleceği bildirildi. 

TARİH AÇIKLANACAK

Peskov açıklamasında, görüşmenin tarihe ilişkin bir bilgi vermedi. Ancak, Ukrayna krizinin sıcak olması sebebiyle görüşmenin kısa süre içinde yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, Rus lider Putin'i Türkiye'ye davet ettiklerini belirterek, "Ülkemizde kendisiyle ikili bir görüşmeyi de yapmak suretiyle bazı adımları atalım istiyoruz" demişti.

Öte yandan Kremlin, ABD ve Rus dışişleri bakanlarının ikinci defa ne zaman görüşeceğinin henüz kararlaştırılmadığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...