Tgrt Haber
17 Ocak 2019 21:49

Putin'den Türk Akımı açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı’nın Avrupa ayağına taşınması için öngörülen maliyetin 1,4 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Putin'den Türk Akımı açıklaması
putin,,türk akımı,,sırbıstan,,türkiye,,kosova,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta Sırp Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic ile yaptığı görüşmede, Kosova ile yaşanan sorunlar ve ekonomik ilişkiler ele alındı.

TÜRK AKIMI'NA AYRILAN BÜTÇE
Görüşmeden sonra liderler, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir muhabirin Türk Akımı’nın Sırbistan üzerinden Avrupa’ya taşınma ihtimalinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair soruya Putin, “Bu konuda kaynak oluşturmaya ve yatırım yapmaya hazırız. Rus doğalgazının Sırbistan üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması ile ilgili altyapı yatırımları için 1 milyar 400 milyar dolar bütçenin harcanmasını öngörüyoruz” diyerek Türk Akımı’nın Sırbistan üzerinden Avrupa’ya ulaştırılacağını açıklamış oldu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...