Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 10:53 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 13:45

Putin’in gözü Bayraktar’da! Türkiye’ye sürpriz teklif

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayi alanında medar-ı iftiharı Bayraktar'ın yeni müşterilerini açıkladı. İçlerinde sürpriz bir isim de bulunuyor.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Baykar,Recep Tayyip Erdoğan,MYK toplantısı

Başta Ukrayna-Rusya savaşının neden olduğu tahıl krizini çözerek dış politikada Türkiye’ye fark attıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bir ay aradan sonra yeninden toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda, Türkiye’nin savunma sanayisinin göz bebeği Bayraktar'a yeni müşterilerin çıktığını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna'nın Türkiye'den alarak kendilerine karşı kullanarak başarılı hameler yaptığı Bayraktar’ın üretimi ile ilgili Türkiye ile ortak bir çalışma yapmak istediklerini ifade eden Erdoğan, Birleşik Arap Emirliklerinin de Baykar'ın bir fabrikasının kendi topraklarından kurulmasını talep ettiğini açıkladı. Milli ve yerli İHA ve SİHA'lar üreterek Türkiye'yi dünya savunma liginde öne çıkaran Baykar, son zamanda savunma alanında gösterdiği atılımlarla uluslararası alanda daha falza ilgi odağı olmaya devam ediyor. TGRT Haber’den Buğra Olaç gelişmeleri aktardı. 

TAHIL KORİDORUNU SEÇMENE ANLATIN TALİMATI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda değerlendirdiği diğer bir konu ise tahıl koridoru oldu. Ukrayna ve Rusya arasında tahıl krizinin çözülmesi için yürütülen çabalara ve diplomasi trafiğine dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin bu başarasının parti tarafından seçmenlere aktarılmasını istedi. 

Bunun yanı sıra toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) sağlık çalışanlarına yönelik şiddetten dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) olağanüstü olarak toplanmaya çağırması ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin bu talebini değerlendirin ve üzerine çalışın talimatı verdi.  

AK PARTİ 21'İNCİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR  

MYK’nın resmi gündeminde AK Parti’nin 14 Ağustos’ta 21inci kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılması planlanan Ankara’daki etkinlik masaya yatırıldı. Etkinlik için 3.000 kişilik bir salonun hazırlandığına dikkat çekilirken geçmişten günümüze kadar AK Parti'de görev almış kişilerin davet edilmesi bekleniyor. Partiden istifa etmiş veya ihraç edilmiş kişiler bu törene davet edilmeyeceği kaydedildi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...