Tgrt Haber
20 Eylül 2021 17:37

Saadet Partisi'nden ittifak açıklaması: Önümüze bakacağız

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacaklarıyla ilgili tartışmaları değerlendirirken “Bu şartlarda ittifaklara değil partilere kapımız açık. Önümüzdeki seçimlere bakacağız” dedi.

Saadet Partisi'nden ittifak açıklaması: Önümüze bakacağız
Cumhur İttifakı,Millet İttifakı,Temel Karamollaoğlu,saadet partisi

Saadet Partisi'nin Millet İttifakı'nın neresinde olduğu siyasetin yeni polemiği... Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu konuyla ilgili soruyu cevaplarken “İttifak söz konusu değil” diyerek net konuştu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme arzusu olduğunu söyledi. Seçim barajının düşürülmesi gündemdeyken, bu açıklama ne anlama geliyor? TGRT Haber’in canlı yayına bağlanan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, partilerinin tercihi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERE BAKACAĞIZ

 Bülent Kaya, Cumhur İttifakı'na ittifakın bugünkü ilkeleri doğrultusunda katılmalarının mümkün olmadığını ancak Türkiye’nin meselelerini konuşmak için bir araya gelebileceklerini söyledi. Kaya, Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi, yürütmeyi ön plana çıkaran kuvvetler ayrılığı yaklaşımı ve şeffaflık ile denetlemeler konusunda meclisin yetkilerinin kısıtlanmasına itiraz ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Biz bu anlayışın ülkenin sorunlarını çözmeyeceği düşüncesiyle 2018 şartlarında Millet İttifakına katıldık. 2018’deki aynı görüşe ve düşünceye sahibiz. Bu şartlarda Cumhur İttifakına dahil olmamız mümkün değil. Ancak parlamenter sisteme dönecek, kuvvetler ayrılığında denge kuracak, şeffaf ve denetlemede meclisin yetkilerini arttıracak ve kamuda liyakati öne çıkaracak bir yaklaşımla mı önümüzdeki seçimlere gidilecek, buna bakacağız.”

Saadet Partisi'nden ittifak açıklaması: Önümüze bakacağız

PARTİLERE KAPIMIZI KAPAMADIK  

“Saadet Partisi, partilere kapısını kapamadı” diyen Kaya, “Bu şartlarda Cumhur İttifakı ile bir araya gelmeyiz ancak o ittifakı teşkil eden partilerle meseleleri ortaklaştıktan sonra çözmek için yeni bir anlayışla yola çıkabiliriz. Bugünkü cumhurbaşkanı hükümet sistemi devam edecekse biz Cumhur İttifakının içinde olmayız” ifadelerini kullandı. Tüm partilerle Türkiye’nin meselelerini konuşabileceklerini kaydeden Kaya, “Bugünkü şartlarda ittifaklara değil partilere kapımız açık. Önümüzdeki seçimlere bakacağız” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...