Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 May 2014 08:43

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TGRT Haber'e konuştu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan 'Neler Oluyor' programına konuk oldu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TGRT Haber'e konuştu
sağlık bakanı, mehmet müezzinoğlu, tgrt haber,

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nden 17 Aralık Süreci'ne Paralel Yapı'nın tasfiyesinden, HSYK'ya kadar çok önemli açıklamalar yaptı. Müezzinoğlu, TGRT Haber'de AK Parti'nin "Cumhurbaşkanı" adayını açıklarken; 10 Ağustos'ta 'cumhur'un başkanını değil, devletin başkanının seçileceğini söyledi.

"BİZİM ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"

Sağlık Bakanı, AK Parti'nin 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanı adayını açıklarken, "Milletin kazancı, ülkenin menfaatleri merkeze alınacak ve bizim için en doğru isim belirlenecek. En doğru isim kim? Şu anda en doğru isim konusunda yüzde 90'ın üzerinde hem fikir olunan tek kişi var. Hem milletten gelen teveccüh ile, hem parti tabanından gelen iştiyak ile ve anketlerin işaret ettiği gibi Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

"ÇATI, BACA, KOLON ADAYIN DA GEREĞİ YAPILIR"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'çatı aday' açıklamasını değerlendiren Mehmet Müezzinoğlu, "Topluma hizmet edenlerin, onların karşısında ilkeli ve etik durmaları gerekir. Şayet böyle bir 'ortak aday' kararları varsa da, bunu topluma deklare ederler, millet de çatı adayı, baca adayı, kolon adayı kabul ediyorsa, gerekli teveccühü gösterir ya da gereğini yapar. Bunun sonucunu da herkes 10 Ağustos'ta sandıkta görür" dedi. 

"KAPALI KAPILAR ARDINDAKİ PLANLARLA SEÇİLEMEZSİNİZ"

'Siyasetçiler, toplumun geleceğini planlamak için görev alırlar' diyen Müezzinoğlu, muhalefet partilerine, "Milletin iradesi için siyasete soyunanlar, bu alandaki sorumluluklarını önce yerine getirmeli... Sağdan soldan adam toplayarak, kapalı kapılar arkasında 'Ahmet mi olsun, Mehmet mi olsun' diye plan yaparak bu işler olmaz. Bunun yerine milletin huzurunda, onların geleceği için çalışmalılar" hatırlatması yaptı.

"CUMHURBAŞKANI DEĞİL, DEVLET BAŞKANI OYLANACAK"

'Millet, 10 Ağustos'ta 'cumhurbaşkanı' seçmeyecek; toplum, 'devlet başkanı'nı belirleyecek' uyarısı ile sözlerine devam eden Sağlık Bakanı, "Siyasi partiler, devlet başkanı seçimindeki bakış açılarını, kendi çıkarları veya politik çıkarlarından ziyade; ülkenin geleceği ve milletin menfaati bakımından planlamaları lazım" ifadelerini kullandı.

"HSYK, AK PARTİ'Yİ YIKMAK ÜZERİNE BİR VESAYET DÜZENİ"

Mehmet Müezzinoğlu, HSYK'nın bir 'vesayet kurumu' gibi çalıştığını ileri sürerek, "Benim ağzımda çürük bir diş olabilir; hukuğun görevi veya diş hekiminin görevi, benim beynimi sarsmak, beni öldürmek değildir. O dişe dolgu gerekiyorsa dolgu yapmaktır, diş dolgu ile düzelmiyorsa çekip almaktır. Ama 17 Aralık operasyonu boyunca, Ahmet'in Mehmet'in oğlunun, kızının, çalışanının veya belediyedeki, TOKİ'deki, bankalardaki, yani bütün bu hadisede, 'Biz yanlış yapanların peşindeyiz' algısı görmüyoruz. 250 bin rey almış, milletin seçtiği birine diyor ki; '2 dakika süren var; ne konuşacaksan konuş, imzanı at ve çık git.' Milli İrade'ye böyle bir tavrın yetkisini sana kim verdi? 'Sen de kalmayacaksın, Bakan'ın da kalmayacak, Başbakan'ın da gidecek' tavrı ile hareket ediyorlar. Bu tavır, AK Parti'deki birilerinin hata ve yanlışlarını bulmak mı yani? Yoksa 12 yıldır sandık ile götüremiyoruz, milletten bunları koparamıyoruz. 12 yıldır bir sürü tezgah kurduk, bir sürü tuzak kurduk; başaramadık. Yeni tuzağı da 'yolsuzluk' üzerine mi bina ettiniz" diye sordu.

"BU MİLLET, ÇOK YOLSUZLUK GÖRDÜ"

"İSTEDİKLERİ YERDEN DESTEK ALSINLAR TUZAĞA TESLİM OLMAYIZ"

Faiz lobisi ve sermaye çevrelerini hedef alan Müezzinoğlu, "İktidar'ı Milli İrade'yi topyekün asrın yolsuzluğu diye yaftalayacaksın. Bu millet asrın yolsuzluklarını çok gördü. Bunlar milletin ümüğünü sıkacak yolları hep buldular. Bir elleri milletin ümüğünde, diğeri ceplerinde oldu daima... Hep ceplerini doldurdular. Bir gecede milletin yüzde 100'ü fakirleşti. 50 milyar Dolar'ı bu tuzaklarla insanımızın cebinden hortumlayıp gittiler. Halk Bankası'nın değeri, biz İktidar olduğumuzda 2 milyar Dolar'ken; şu anda 26 milyar Dolar. Bu mu yolsuzluk? Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası öyle... 10 yıl önce bu bankaların durumlarına bir baksın bakalım sayın Kılıçdaroğlu, birazcık hesap biliyorsa anlayacaktır. Bizim kimseyi aklamak gibi bir derdimiz yok. Ama Milli İrade'ye tuzak kurmaya da müsaade etmeyiz. İster uluslararası destek alsınlar, ister Pensilvanya ellerinden tutsun, asla o tuzağa bu milleti teslim etmeyiz" değerlendirmesinde bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...