Tgrt Haber
11 Ocak 2022 10:34

Seçim Yasası raftan iniyor: Meclis'e geleceği tarih belli oldu

Cumhur İttifakı tarafından hazırlanan Seçim Yasası Teklifi raftan iniyor. AK Partili kaynaklar teklifin şubattan sonra Meclis’e getirileceğini açıkladı. Seçim güvenliğini sağlamak amacıyla muhalefetin önerdiği ‘parmak boyası’ ise AK Parti kaynakları ‘katkısı olmayacak’ cevabını verdi.

Seçim Yasası raftan iniyor: Meclis'e geleceği tarih belli oldu
seçim yasası,,cumhur ittifakı,,ak parti,,MHP,

Cumhur İttifakı Seçim Yasası hazırlıklarını tamamladı. AK Parti kaynakları raftan inen seçim yasasının şubattan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirileceğini açıkladı.

SEÇİM YASASI ŞUBATTAN SONRA GÜNDEMDE

Seçim yasasında kısmi değişiklikler öngören taslakta hazırlıklar tamamlandı. Teklif erken seçim algısı oluşmaması için şubat ayından sonra gündeme getirilecek. Seçim yasasındaki değişikliklerin uygulanabilmesi için seçime en az bir yıl kalması gerektiğini belirten AK Parti kaynakları, muhalefetin seçim güvenliği için önerilerine cevap verdi.

SEÇİMDE ‘PARMAK BOYASI’ ÖNERİSİ

Muhalefetin seçimlerde güvenliği sağlamak için ‘parmak boyası’ çözüm önerisine “seçim güvenliğine herhangi bir katkısı olmayacak" cevabını veren AK Partili kaynaklar, muhalefetin seçim güvenliğini artıracak her önerisinin değerlendirileceğinin altını çizdi.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...