Tgrt Haber
09 Ağustos 2014 17:05

Seçmen bilgi kağıdını ibraz etme zorunlu değil

YSK Başkanı Güven, TC kimlik numarasını taşıyan, nüfus cüzdanı, pasaport, evlenme cüzdanı, sürücü belgesi gibi resmi nitelikteki bir belge ile seçmen bilgi kağıdının ibraz edilmesinin zorunlu olmadığını bildirdi.

Seçmen bilgi kağıdını ibraz etme zorunlu değil
YSK başkanı, sadi güven, seçmen bilgi kağıdı, ibraz etme zorunlu değil,

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, TC kimlik numarasını taşıyan, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belge ile oy kullanmak isteyen seçmenin seçmen bilgi kağıdını ibraz etmesinin zorunlu olmadığını bildirdi.
Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçmenin, seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanamayacağına ilişkin yanlış bir bilginin vatandaşlar tarafından sıkça dile getirildiğini belirtti.
Konunun, ilgili mevzuatla düzenlendiğini ifade eden Güven, "TC kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belge ile oy kullanmak isteyen seçmenin seçmen bilgi kağıdını ibraz etmesi zorunlu değildir. Sadece üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır" değerlendirmesinde bulundu.
Canlı yayın yapılabilecek
Güven ayrıca, YSK'nın 2922 sayılı kararı uyarınca adayların açık veya kapalı yer toplantılarının radyo ve televizyonlarda 18.00'e kadar canlı yayınlanabileceğini anımsattı. Sadi Güven, seçim kurullarının yarın ve ikinci oylamaya kalması halinde 24 Ağustos için tüm hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...