Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Kasım 2021 10:52

Şehit abisine küfür eden Lütfü Türkkan Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti

Bingöl’de şehit abisine küfür ederek skandala imza atan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan partisinin Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Şehit abisine küfür eden Lütfü Türkkan Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti
Lütfü Türkkan,İYİ Parti,Bingöl

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında Tahir Gümren isimli şehit abisi Akşener’i protesto etti. Protesto sonrası İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan şehit abisinin kulağına eğilerek küfür etti. Yaşanan büyük skandala tepki yağarken Türkkan, önce sosyal medyadan küfür ettiğini inkar etmiş ancak sonradan yayınladığı bir video ile küfür ettiğini kabul ederek herkesten özür diledi.

AKŞENER İSTEDİ, TÜRKKAN BIRAKTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebi üzerine Lütfü Türkkan Grup Başkanvekili görevinden istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti istifa ile boşalan yeni grup başkanvekili ise Pazartesi güü saat 14.00'de toplanmasının ardından alınacak karar ile duyuracak.

 

Şehit abisine küfür eden Lütfü Türkkan Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti

KARDEŞLERDEN SUÇ DUYURUSU

Ağabeyi Tahir Gümren’in İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından küfür ve hakarete uğramasının kendilerini derinden üzdüğünü belirten şehidin Adana’da yaşayan kardeşi Ahmet Gümren, şunları söyledi:
Kardeşinin 1997 yılında hayvanlarını güderken PKK’nın döşediği mayına basarak şehit olduğunu aktaran Gümren, "Gururuma dokundu. İkisi kız 11 kardeşiz. Bir kardeşim şehit oldu, bir kardeşim vefat etti. Kardeşimin cesedi parça parça toplanıyor. Yalan diyen, provokasyon diyen o milletvekiline o küfrün hesabını adalet önünde soracağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...