Tgrt Haber
09 Ağustos 2014 14:52

Selahattin Demirtaş'a ne kadar bağış yapıldı

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim kampanyası için açılan hesaplarına, 7 bin 119 kişi, 1 milyon 213 bin lira bağışta bulundu.

Selahattin Demirtaş'a ne kadar bağış yapıldı
TBMM,Diyarbakır,Ziraat Bankası,Garanti Bankası,Selahattin Demirtaş

Demirtaş yaklaşık 1 ay önce yeteri kadar bağış yapılmadığını duyurmuştu. Bağışların yetersiz olduğundan yakınan Demirtaş; "Bağışlar tabana yayılıyor ama biraz daha fazla bekliyorduk. Büyük bir kentin billbordlarını kiralamaya kalktığınızda bir aylık fiyatı 1 milyon lira. Biz şuan 800 bin lira toplayabildik. Benim topladığım bağış bir aylık billbord kirasına yetmiyor. 28 büyük şehir var. Büyük iş adamları kampanyamızabüyük destekler vermiyor." diye konuşmuştu.
CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA YAPILAN BAĞIŞ MİKTARLARI
Geçtiğimiz günlerde İhsanoğlu'na yapılan bağış miktarı 2 milyon 130 bin 922TL, Erdoğan'a yapılan bağış miktarı ise 55 milyon 260 bin 778 TL olarak açıklandı.
EN FAZLA 9 BİN LİRA YARDIM YAPILABİLİYOR
Demirtaş'ın seçim çalışmalarında kullanılmak üzere bağış ve yardımda bulunmak isteyenlerin nakdi yardımları için Ziraat Bankası TBMM şubesinde ve Garanti Bankası Diyarbakır şubesinde hesap açıldı. Bu hesaplara, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, seçimin her bir turu için, en fazla 9 bin 82 lira 51 kuruş yardım ve bağışta bulunabiliyor.
1 MİLYON LİRA HARCANDI
Demirtaş'ın seçim kampanyası çerçevesinde, tanıtım materyalleri, ulaşım, platform ve ses sistemleri hizmetleri için 1 milyon 95 bin lira harcandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...