Tgrt Haber
18 Ocak 2022 15:12

Semra Güzel’e ait belgeler HDP’nin kapatma davasına ek delil olarak eklendi

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in öldürülen terörist sözlüsü ile çıkan samimi fotoğrafları ve belgeleri Anayasa Mahkemesi’nde görülen HDP’nin kapatma davasına ek delil olarak gönderildi.

Semra Güzel’e ait belgeler HDP’nin kapatma davasına ek delil olarak eklendi
Semra Güzel,hdp,kapatma davası

HDP’li milletvekili Semra Güzel’in 2017’de öldürülen terörist Volkan Bora ile birlikte PKK kampında çektirdiği fotoğrafları gündeme bomba gibi düştü.  Görüntülere iktidar kanadından sert tepki gelirken Güzel hakkında fezleke hazırlanarak Meclis’e sunuldu.

2 KLASÖR DOLUSU EK DELİL GÖNDERİLDİ

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin Anayasa Mahkemesinde ki kapatma davasıyla ilgili dosyaya eklenmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına 2 klasör dolusu ek delil gönderdi.  Klasörlerde, Adıyaman kırsalında öldürülen terörist Volkan Bora ile birlikte fotoğrafı ortaya çıkan Semra Güzel ile ilgili fotoğraflar, belgeler ve ifadeler yer alıyor. Ayrıca eski HDP Milletvekili Behçet Yıldırım ile ilgili ifadeler ve belgelerde klasörde bulunuyor. 

EK DELİL BİLGİ VE BELGE BULUNUYOR

Dosyada, Semra Güzel ve Behçet Yıldırım ile ilgili, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezlik bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline gelen ve bu şekilde, Anayasa’nın 68. Maddesinin 4. Fıkrasına, 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası’nın 78, 80, 81, 82 ve 90. Maddelerine aykırı eylemlerde bulunduğu HDP’nin kapatılma davasına ek delil olarak değerlendirin bilgi ve belge bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...