Tgrt Haber
18 Haziran 2022 15:05 - Güncelleme : 19 Haziran 2022 07:27

Sezgin Tanrıkulu'dan skandal paylaşım! Bayraktar yalanına tepki yağdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yerli ve milli İHA ve SİHA'lar hakkında skandal bir paylaşımı kendi Twitter hesabında yayınladı. Sosyal medya kullanıcılarından tepki gecikmezken, binlerce kişi 'Hepimiz Bayraktarız' tweeti atarak Twitter'da gündemi değiştirdi.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Haber Merkezi
CHP'li milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yalan haberi paylaştı
sezgin tanrıkulu,bayraktar
CHP'li milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yalan haberi paylaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya ağır kayıplar verdirten Bayraktar SİHA'ları tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Ukrayna'nın Rusya işgaline karşı mücadelesinde de kullandığı İHA ve SİHA'lara ihracat talebi artarken, CHP'nin İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'dan skandal bir paylaşım geldi. 

Sahte bir hesabın yayınladığı bir haberi kendi profilinde paylaşan Tanrıkulu, Türkiye'nin milli gücü Bayraktar SİHA'lar hakkında akıl almaz ifadeleri desteklediğini gösterdi. Sosyal medyada infiale yol açan yalan paylaşımda, Sezgin Tanrıkulu için 'Dışişleri bakanı' ifadesi kullanıldı. Üstelik Tanrıkulu'nun Selçuk Bayraktar’ı yargılamak istediği ima edilirken, SİHA'lar için ise 'savaş suçu işliyor' denildi. 

Sezgin Tanrıkulu'dan skandal paylaşım! Bayraktar yalanına tepki yağdı

Tanrıkulu söz konusu yalan paylaşımı kendi 

profilinden, "Bu korku size yeter troller ama emin olun adil olacağız" diyerek yayınladı.

Paylaşımının ardından binlerce kişi Tanrıkulu'na sert tepki gösterdi. Yorumlarda Bayraktar SİHA'nın PKK'ya verdirdiği kayıplar paylaşılırken, binlerce kişi 'Hepimiz Bayraktarız' dedi.

Sezgin Tanrıkulu'dan skandal paylaşım! Bayraktar yalanına tepki yağdı

Twitter'da infiale yol açan paylaşımın ardından kullanıcılar, Tanrıkulu'ya çeşitli sorular yöneltti. Bir yorumda, kendisinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güç katmak için ne gibi projeleri olduğu soruldu. 

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI MESAJINA SORUŞTURMA 

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında Nisan ayında soruşturma açılmıştı. Sebebi ise Tanrıkulu'nun Twitter'daki sözde Ermeni soykırımına ilişkin bir paylaşımı. 24 Nisan günü Tanrıkulu, Twitter'da "107 yıl önce 24 Nisan 1915'te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul'da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara'ya sürüldü ve zorla kaybedildi. Kötülüğün miladı ile olan bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz" demişti. Paylaşım büyük tepki çekerken, Başsavcılık, Tanrıkulu hakkında "Türkiye Cumhuriyeti devletinin manevi şahsiyetini aşağıladığına" dair somut deliller bulunduğundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesi gereğince soruşturma başlattı.

Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Melih 20 Haziran 2022 13:35

Ben muhalefet olsam direk bayraktar ailesine üretimi 2 katına çıkarmak için gerekli hazırlığı yapın iktidar olunca gerekli destek sağlanacaktır derim.

Sonraki Haber Yükleniyor...