Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2021 15:42

İstanbul'da simite zam!

İstanbul'da 100 gramlık simide yüzde 40'lık zam geldi, fiyatı 2,5 liradan 3,5 liraya çıktı. TGRT Haber'e konuşan İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, zammı doğruladı.

İstanbul'da simite zam!
simit,zam,istanbul

İstanbul'da simide yüzde 40 zam geldi. 2,5 liraya satılan simit 3,5 liraya yükseldi.

TGRT Haber'e konuşan İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, zammı doğruladı. Özdemir, ''Bugün itibarıyla İstanbul genelinde simit fiyatları 3,5 lira oldu. Açma ve simit 3,5, poğaça 3 lira. Börek fiyatlarının kilosu en az 60 lira, poğaça fiyatları 2 liradan 3 liraya çıktı'' dedi.

Şaban Özdemir, bu artışı ham maddelere gelen yüzde 300'lük zamma bağladı ve simide yapılan zam oranının bile esnafı kurtarmayacağını belirtti.

İstanbul'da simite zam!

Küçük esnafın zor durumda olduğunu belirten Özdemir, ekonomide kurtuluş savaşı verdiklerini söyledi.

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bir çuval unun fabrika çıkış fiyatının 450 liraya yaklaştı, fiyat artışı sadece simitte değil poğaça gibi diğer pastane ürünlerinde de var. 'Ham maddeye yüzde 300 zam geldi. Biz yüzde 40 zam yaptık. Bu zam da bizi kurtarmıyor. Küçük esnaf kendinden fedakarlık yapacak. Böyle devam ederse 3-5 ay sonra kapatmalar başlayabilir.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...