Tgrt Haber
05 Temmuz 2014 22:59

Şimşek: Bu seçim onlar için de önemli

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecine değinirken 10 Ağustos seçiminin Ortadoğu açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Şimşek: Bu seçim onlar için de önemli
Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı, çözüm süreci,

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecine değinerek, "Ramazan ayında bile maalesef yanı başımızda yangınlar var. Tabi buradaki kardeşlik ortamının, huzur ortamının takdir edilmesi, desteklenmesi, güçlü bir şekilde bunun devam ettirilmesi Türkiye açısından, bölgemiz açısından hatta Ortadoğu açısından çok önemlidir" dedi Bakan Şimşek, Batman Valiliği tarafından TPAO Kristal Park Devlet Konukevi'nde sivil toplum kuruluşlarına yönelik gerçekleştirilen iftar yemeğine katıldı. Şimşek, burada yaptığı konuşmada çözüm sürecinin başarıya ulaşması için sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin önemli olduğunu vurguladı. Ramazan ayına rağmen çevre ülkelerde olayların devam ettiğine dikkati çeken Şimşek, şöyle konuştu:

"Batman'da katma değeri artırmak, yatırımları artırmak açısından en önemli husus kardeşliktir, çözüm sürecidir. Çözüm süreci çok önemli bir aşamaya geldi. Bildiğiniz gibi şimdi çok somut bir adım atılıyor. Meclisimiz komisyonda bir tasarıyı, kanun tasarısını kabul etti. Bu kanun tasarısı ile birlikte yasal alt yapısı, yasal zemini güçlendiriliyor. Zaten çok güçlü bir siyasi irade ortaya konmuştu. Çok şükür uzun bir süredir hem dağlarımızda hem ovalarımızda hem şehirlerimizde nispeten huzur var, barış var, kardeşlik var. Ama şunu unutmayalım çevremizde çok büyük çalkantılar var. Birçok ülkede büyük kargaşalar, insanlık trajedileri yaşanıyor. Ramazan ayında bile maalesef yanı başımızda yangınlar var. Tabi buradaki kardeşlik ortamının, huzur ortamının takdir edilmesi, desteklenmesi, güçlü bir şekilde bunun devam ettirilmesi Türkiye açısından, bölgemiz açısından hatta Ortadoğu açısından çok önemlidir."

- "Dökülen kanların durması lazım"

Bölgenin barış ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakan Şimşek, "İlk defa bu bölgede bir ülke daha çok demokrasi, daha çok kardeşlik, daha çok özgürlük çerçevesinde karmaşık etnik bir sorunu, Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şimşek konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Hükumetimiz çok güçlü bir irade ortaya koymuştur. Sivil toplum kuruluşlarımızın, diğer siyasi partilerimizin bu konudaki tutumu, duruşu çok çok önemlidir. Çünkü en çok bu bölgenin, en çok Ortadoğu'nun huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Artık bu kadar yıldır dökülen kanların durması lazım. Bizim artık bir medeniyet inşasına çok daha güçlü, eskiden var olan ama bir süre kaybettiğimiz, şimdi yeniden inşa edeceğimiz, ettiğimiz bin yıllık kardeşliğimizi en güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. İnşallah bu ramazan bu kardeşliğimizin pekişmesine vesile olur."

İftar yemeğine Batman Valisi Azmi Çelik, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...