Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2014 17:12

Sırrı Sakık parlamentodan atıldı mı?

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Parlamento’dan atıldığı iddialarıyla ilgili, “Bana hiç kimsenin, ‘siz buradan çıkın’ talebi olmadı. Onların iradesiyle ben Parlamento’ya gelmedim” dedi.

Sırrı Sakık parlamentodan atıldı mı?
sırrı sakık,ağrı belediye başkanı,ağrı belediye başkanı,parlemento,

Ağrı Belediye Başkanlığı’na seçilen Sırrı Sakık, Meclis basın kapısında gazetecilere açıklamada bulundu. Sakık, 1 Haziran’da halkın iradesi ile belediye başkanı seçildiğini, mazbatasını 9 Haziran’da teslim aldığını belirtti. Sakık, kendisinin 24 Haziran tarihine kadar süresi olduğunu ifade ederek, “Veda konuşması yapacaktım. Herkes iyi bilsin ki, biz muktedir ve iktidarcı olmadık. Biz mazlum bir milletin taleplerini seslendirmek adına uzun yıllardır demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bugün de benim görevim kah sokakta kah cezaevinde kah bir dağın eteklerinde nöbeti tutma, bugün de Ağrı’ya yolculuk çıktı. Ağrı halkının iradesi bu konuda 1 Haziran’da bir mesaj verdi. ‘Demokratik siyasetin kanallarını açın ve biz bu konuda tercihimizi ortaya koyduk’. Özellikle iktidara ‘demokratik siyasetin kanallarını açın’ mesajı verdi” ifadelerini kullandı.
Sakık, dün Genel Kurul’da bir veda konuşması yapmak istediğini vurgulayarak, “Genel Kurula gittim. Sonra Meral Hanım beni çağırdı. ‘yapmasanız uygun olur mu’ diye sordu. Bende bu talebini makul karşıladım. Ben tercihim olan Ağrı Belediye Başkanlığı’ndan yana tercihimi kullanacağım ama hala dilekçe vermedim. Ama sonrası ‘Parlamento’dan kovuldu’. Şu anda bile Parlamento’ya gitme hakkımın olduğunu, bu konuda çıkıp Manisa milletvekiline cevap verme hakkım var. Bana hiç kimsenin, ‘siz buradan çıkın’ talebi olmadı. Onların iradesiyle ben Parlamento’ya gelmedim” dedi.“Biz yine gidiyoruz. Ama yine geleceğiz. Ama siz olmayacaksınız. Aradan yıllar geçti. Yine geldik. O kararları alanların büyük bir çoğunluğu olmayacak” diyen Sakık, Kazım Karabekir’in isminin kaldırılmasıyla ilgili olarak ise 1930 yılında Ağrı isyanını bastıran pilotların anıtının dikildiğini söyleyerek, bu pilotların Kürt halkını bombaladığını iddia etti. Sakık, “Eğer militarizmi çağrıştıracak, cadde isimleri varsa, Ağrı halkı ile bunları konuşup tartışıp ona göre karar vereceğiz’ demiştim. Ama ne yazık ki, bizim asıl hedefimizin o anıt olduğunu bilmelerine rağmen, Ağrı yenilgisini içlerine sindiremeyenler anıt üzerinden bize saldırmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...