Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2015 09:28

Sırrı Süreyya Önder bir ilki gerçekleştirdi

HDP, İç Anadolu’da ilk kez milletvekili çıkardı. Sırrı Süreyya Önder, bölgenin de bu siyasi gelenekten gelen ilk temsilcisi oldu.

Sırrı Süreyya Önder bir ilki gerçekleştirdi
sırrı süreyya önder, ankara, seçim,

Yıllarca merkez sağ siyasetle, ülkücü hareketin kalesi olan İç Anadolu’da, Ak Parti, Eskişehir dışında her ilde ilk sırada yer almayı başardı.

Ancak, hem oy oranlarında hem de milletvekili sayısında düşüş yaşadı. Bölgede milletvekili sayısını artıran parti ise 7 Haziran’da 2011’e oranla 10 milletvekili daha kazanan MHP oldu. CHP, bölgedeki 13 ilin 7’sinde milletvekili çıkaramazken, buna rağmen milletvekili sayısını artırması dikkati çekti. HDP ise siyasi geleneğinde İç Anadolu’dan ilk kez bir milletvekilini Meclis’e gönderdi.

HDP Ankara’da ilk kez

Hem siyasi geleneği boyunca ilk kez Ankara’dan milletvekili çıkardı, hem de 2011’de 28 bin olan oy sayısını 168 bine kadar yükseltti.

HDP’nin vitrinindeki isimlerden İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, bu kez Ankara milletvekili seçildi. HDP’nin Haymana ilçesinde yüzde 18,51 oyla Ak Parti’nin ardından ikinci sırada yer alması da dikkat çekici bir sonuç olarak yansıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...