Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Aralık 2018 18:52

Sırrı Süreyya Önder’in cezası onandı

Hakkındaki 3 yıl 6 ay hapis cezası kesinleşen eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de cezaevine girecek

Sırrı Süreyya Önder’in cezası onandı
sırrı süreyya önder

Sırrı Süreyya Önder de cezaevine girecek. Demirtaş için tahliye yolunu kapatan karar uyarınca, aynı davada 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan eski HDP Milletvekili Önder de cezaevine girecek.

Kararda, “Sanıkların terör örgütü propagandası yapmak suçundan işlediklerinin iddia edildiği olayda; yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezanın kanuni bağlamda uygulandığı anlaşıldığından, başvuruda bulunan sanık müdafilerinin ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla, CMK’nın 280/1- maddesi uyarında istinaf başvurusunun esastan reddine oybirliğiyle karar verildi” dendi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı bakımında itiraz yolu açık olmak üzere oybirliğiyle alınan karar uyarınca Demirtaş’ın cezası onandı. Buna göre Demirtaş, AİHM kararı uyarınca tahliye edilse bile kesinleşen 4 yıl 8 ay hapis cezası nedeniyle cezaevinden çıkamayacak. Demirtaş’ın ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı söz konusu dosya da bu süreçte biterse serbest kalması önündeki yollar büyük ölçüde sonlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...