Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Eylül 2021 16:05

Şişecam'dan 4 milyon TL'lik yeni yatırım: Kapasite yüzde 30 artacak

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman, Ankara'da Polatlı fabrikası yeni üretim hattı açılış töreninde toplamda 4 milyar TL'lik iki yeni yatırım yapacaklarını bildirdi.

Şişecam'dan 4 milyon TL'lik yeni yatırım: Kapasite yüzde 30 artacak
şişecam

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman, Şişecam'ın Polatlı fabrikası açılış töreninde konuştu. Kırman, Ankara'da Polatlı fabrikası yeni üretim hattı açılış töreninde toplamda 4 milyar TL'lik iki yeni yatırım yapacaklarını duyurdu. 

İki yeni float hattı yatırımına başladıklarını ve bu yatırımların toplam büyüklüğünün 4 milyar TL üzerinde olacağını söyleyen Kırman, yeni yatırımlara devam edeceklerinin de altını çizdi.

KAPASİTE YÜZDE 30 ARTACAK

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada ise yatırımlarla ile Türkiye'deki mevcut yıllık float üretim kapasitesinin yüzde 30 oranında artırılarak 2,6 milyon tona yükseltilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Gerçekleştirilecek günlük 1.200 ton kapasiteli mimari cam float hattı yeni yeşil saha yatırımının, hızlı bir ivme ile artan düzcam talebinin karşılanması amacıyla, 24 ay içerisinde devreye alınması planlanıyor. Diğer yandan devreye alınacak günlük 750 ton üretim kapasiteli otomotiv camına yönelik hattın ise 18 ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Ayrıca, otomotiv camına yönelik fırın yatırımının tamamlanmasıyla mevcut durumda otocama yönelik üretim yapan Kırklareli TR1 Float hattının mimari cam faaliyetine kaydırılması ve bu hattın 2024 yılında yapılması planlanan soğuk tamir aşamasında günlük üretim kapasitesinin 1.000 ton seviyesine kadar yükseltilmesi de hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...