Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2014 15:12

Siyasi partilerin, seçim kurullarına itirazları sürüyor

Yerel seçim sonrası, bazı il ve ilçelerde siyasi partilerin, oyların yeniden sayılması için seçim kurullarına yaptığı itirazları sürüyor.

Siyasi partilerin, seçim kurullarına itirazları sürüyor
siyasi partilerin itirazları sürüyor,partilerin itirazları sürüyor,seçim kurullarına itirazlar sürüyor,yerel seçim

Ardahan'da, resmi olmayan sonuçlara göre 55 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP, oyların yeniden sayılması ve tasnifi için Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, adliye binası önünde yaptığı açıklamada, CHP mührü basılan çok sayıda oyun yakılmış halde bulunduğunu iddia etti.
Antalya
Resmi olmayan sonuçlara göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan AK Parti adayı Menderes Türel, "Geçersiz oy, oy kaymaları, yanlış sayımlarla ilgili itirazlarımız olacak. Geçersiz oyların büyük bir bölümü muhtar pusulalarının belediye başkanlığı zarfı içine konulmasından kaynaklanıyor" dedi.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de Korkuteli ve İbradı ilçelerinde belediye başkanlıkları, Demre'de ise belediye meclis üyeliği için itirazda bulunduklarını söyledi.
Adana
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Adana'da seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini bildirdi. Soylu, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, seçimin yürütülmesi ve seçim sonuçlarının sağlıklı değerlendirilmesi açısından Adana'nın hak etmediği, AK Parti'nin mağdur olduğu işlemlerin söz konusu olduğunu savundu.
Çiçekdağı Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre 10 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.
Kağızman
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kağızman İlçe Teşkilatı, ilçe seçim kuruluna oyların tekrar sayılması için itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren seçim kurulu, ilçe genelinde 136 sandığın sayımına tekrar başladı. BDP Kars İl Başkanı Turgut Taşkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim öncesinde ilçeye göreve giden yaklaşık 300 çevik kuvvet polisinin oylarının orada olmamasına rağmen ilçede oy kullandığını iddia etti.
Hasankadı
Bartın'ın Hasankadı beldesinde, resmi olmayan sonuçlara göre 43 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP, oyların yeniden sayılması için Merkez İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.
Güroymak
AK Parti Güroymak İlçe Başkanı Hayrettin Mutlu, ilçede yapılan seçimde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle sonuçlara itiraz ettiklerini açıkladı.
Çaycuma ve Devrek
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre 28 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.
Devrek ilçesinde de resmi olmayan sonuçlara göre 276 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.
Kartal
AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı da seçim sonucuna itiraz etti. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, milletvekilleri Metin Külünk, Erol Kaya ve Osman Boyraz ile AK Parti Kartal İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman ve beraberindekiler, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ndeki Kartal İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na gelerek, itiraz dilekçelerini verdi.
Karacasu
Bolu'nun Karacasu Beldesinde, resmi olmayan sonuçlara göre 35 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti, oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kuruluna başvurdu.
Gümüşhane
Gümüşhane'nin Torul ilçesinde seçim sonuçlarına yapılan itiraz üzerine yeniden gerçekleştirilen sayımda, ilk sayımdaki gibi AK Parti Belediye Başkan adayı Nidai Köroğlu'nun en fazla oyu aldığı tespit edildi.
Keskin
Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde da AK Parti'nin seçim sonuçlarına itirazı üzerine geçersiz oylar tekrar sayıldı.
Keskin ilçesinde BBP adayı Dede Yıldırım’ın 68 oy farkla kazandığı seçim sonucuna AK Parti’nin itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulu geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi.
Seçimlerde AK Parti adayı Esra Yılmaz Aksoy bin 618, BBP adayı Dede Yıldırım da bin 686 oy almıştı.
Buradaki sayımın ardından BBP adayı Yıldırım’ın oyu bin 686’dan bin 692’ye yükselirken, AK Parti adayı Esra Yılmaz Aksoy’un oyu bin 618’den bin 621’e yükseldi.
AK Parti, geçersiz oyların tekrar sayılması için İl Seçim Kurulu’na başvurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...