Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 May 2022 18:08 - Güncelleme : 17 May 2022 19:59

Son dakika! AK Parti Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu özür dilemek zorundadır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Baykal'ın Aliya İzzetbegoviç'i mağarada ziyaret ettiğini söylemesine tepki göstererek özür dilemeye çağırdı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
Kılıçdaroğlu, "Baykal, İzzetbegoviç'i ziyaret etmişti. Mağarada görüşmüşlerdi" demişti.
Ömer Çelik,Kemal Kılıçdaroğlu
Kılıçdaroğlu, "Baykal, İzzetbegoviç'i ziyaret etmişti. Mağarada görüşmüşlerdi" demişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’nun Aliya İzzetbegoviç’in karargahı için 'mağara' ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.

AZİZ HATIRASINDAN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kılıçdaroğlu’nun, Bosna direnişinin sembolü olan Merhum Aliya İzzetebegoviç’in karargahı için 'mağara' ifadesini kullanması son derece yakışıksızdır. Bosna halkının mücadelesine ne kadar yabancı olduğunu ortaya koymaktadır. Kılıçdaroğlu’nun Boşnak kardeşlerimizden, Bosna’ya gönül vermiş herkesten ve merhum Aliya’nın aziz hatırasından özür dilemesi gerekir. Bosna direnişinin aziz şehitlerine bir kere daha rahmet diliyoruz. Tüm Boşnak kardeşlerimize selamlarımızı sunuyoruz. O karargah bir mağara değil, insanlık onurunun can pahasına savunulduğu bir mekandı. Onur, özgürlük ve haysiyet için ölümü göze almış canların kalesiydi. Aliya’ya selam olsun. O şanlı direnişe selam olsun” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1526580306068885505

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Bosna Sancak Derneği'ni ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Önceki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal, Aliya İzzetbegoviç'i ziyaret etmişti. Onun yaşadığı yerde, mağarada görüşmüşlerdi" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...