Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Kasım 2021 15:05

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Lübnan'da Suriyeli göçmenler açıklaması

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyrut'ta Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib ile düzenlendiği ortak basın toplantısında açıklamalar yaptı.

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Lübnan'da Suriyeli göçmenler açıklaması
mevlüt çavuşoğlu,lübnan,beyrut,suriye,göçmenler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyrut'ta Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib ile düzenlendiği ortak basın toplantısında açıklamalar yaptı. Bakan Çavuşoğlu "Suriyelilerin Suriye dönmesinde konusundaki iş birliğimizi hayata geçirme konusunda bugün mutabık kaldık " dedi.

Buhabib ve Çavuşoğlu, bakanlık binasındaki görüşmenin ardından, iki ülke arasında dışişleri bakanlığı düzeyinde "diplomatik eğitim alanında" mutabakat zaptı imzaladı.

İmza töreninden sonra gazetecilere konuşan Buhabib, "Bugün Çavuşoğlu ile diplomatik eğitim alanında mutabakat zaptı imzaladık. Siyasi ve ekonomik olarak geçtiğimiz bu süreçte dost Bakanımızın Lübnan'a ziyareti bizleri mutlu etti." dedi.

İki taraf için de faydalı olacak şekilde Lübnan ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştıklarını söyleyen Buhabib, Türkiye'nin, piyasasını Lübnan'ın ürünlerini ihraç etmek için açması temennisinde bulundu.

Lübnanlı Bakan ayrıca, Suriye'deki mülteciler konusuna değinerek her iki ülkenin de Suriyeli mültecilerin ağır yükü altında olduğunu, mültecilerin evlerine dönebilmesi için çabaların birleştirilmesi gerektiğini aktardı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...