Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ekim 2021 16:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 büyükelçi için talimat: İstenmeyen adam ilan edilecekler

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 büyükelçiye tepki gösterdi. Erdoğan, "Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler. Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesi talimatını verdim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 büyükelçi için talimat: İstenmeyen adam ilan edilecekler
CUMHURBAŞKANI,BÜYÜKELÇİ

Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni”ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada vatandaşlara seslenerek önemli açıklamalar yaptı.

Afrika turu dönüşünde uçakta yaptığı açıklamalarda Osman Kavala'nın serbest bırakılması için bildiri yayınlayan 10 büyükelçiye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişleri Bakanımıza söyledim, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" sözleriyle bu büyükelçilerinin ülkeden gönderileceğinin sinyalini vermişti.

Konuya ilişkin yeni açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kavala bildirisine imza atan 10 büyükelçi için resmen talimat verdiğini duyurdu. Kavala'nın Soros'un Türkiye şubesi olduğunu belirten Erdoğan, "Bu ne terbiyesizliktir. Siz burayı ne zannediyorsunuz? Bunlar Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler. Dışişleri Bakanımıza talimat verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz' dedim" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Sermayenin milliyeti, rengi, inancı olmaz. Yatırım yapacak herkese kapılarımız da yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. Türkiye kendi firmalarının yatırım atağı yanında küresel firmalarında üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor.

Türkiye'yi tarihin en büyük demokratik reformları sayesinde dünyanın en itibarlı gelişmelere yön veren, sözü dinlenen ülkeleri arasında dahil ettik.

"BU ÜLKEYİ 19 YIL KİMSEYE YEM ETMEDİK, BUNDAN SONRA DA ETMEYİZ"

Terör örgütlerinden darbecilere kadar, nice şer güçleri aynı gayeyle harekete geçirildi. Tıpki uluslararası siyasette olduğu gibi, ekonomide de sıkıştırılmaya çalışıldığımız tablo asla Türkiye'nin gerçek yerini ifade etmiyor. Bu oyunu kuranlar niyetlerini gizlemeye de gerek duymuyorlar. Türkiye'yi diplomasi ve ekonomide zora sokarak siyasi iktidarı değiştirmeye çalıştıklarını açıkça söyleyenlerin amacı herhalde ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini korumak değildir. Bu beyanlara güvenip efelenenlerin gayesinin ülkeye hizmet olmadığı bellidir. Ama biz nasıl bu ülkeyi 19 yılda kmseye yem etmediysek, nasıl tüm kötü niyetlilerin heveslerini kursaklarında bıraktıysak inşallah yine aynı şeyi yapacağız. 

Sıkıntılarımız elbette var, iç siyasette sorunlar var, ekonomide yaşadığımız sıkıntılar var. Biz attığımız her adımda 19 yıldır sıkıntılarla karşılaştık. Biz bunları aşarak ülkemizi büyüttük. Ülkemizi zenginleştirdik, zorluklar karşısında pes eden bir yapıda olsaydık bu işlere hiç giremezdik. Ülkeyi ölmüş bitmiş göstermek için bin dereden su getiriyorlar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 büyükelçi için talimat: İstenmeyen adam ilan edilecekler
Eskişehir'de toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

EKONOMİDEKİ FİYAT ARTIŞLARI

Dünya ekonomisindeki bozulma birçok alanda fiyat artışına neden oldu. Bu ülkemize de yansıdı. Özellikle enerjide önemli bir bölümünü kendimizden üstlenerek artışları vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık. Bunun bile insanımıza yaşattığı sıkıntıların farkındayız. İstihdamı güçlendirecek, üretimi artıracak bir ekonomi planı ile bu küresel krizi ülkemiz için tarihi bir fırsata çevireceğiz. Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir. Ama elde edeceğimiz kazançlar ise nesiller boyu devam edecektir.

Devletin uçaklarını satacaklarmış, zaten sizin yapacağınız bu! Siz bu devletin milletin neyi var, neyi yok nasıl bir an önce satarız siz onunla uğraşıyorsunuz.

Bunlar terörist Selo ile beraber oldular. Yasin Börü'yü öldüren Selo değil miydi? Şimdi kalktılar, onu nasıl çıkaracaklarının derdine düştüler. Demirtaş'ı çıkaramayacaklar. Yargı ne diyorsa o.

10 BÜYÜKELÇİYE OSMAN KAVALA TEPKİSİ

Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala. Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığına geliyor. Bu ne terbiyesizliktir. Siz burayı ne zannediyorsunuz? Burası Türkiye. Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler. Dışişleri Bakanımıza talimat verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz' dedim.

10 BÜYÜKELÇİ HANGİ ÜLKELERİN?

Gezi Parkı, casusluk ve darbe teşebbüsü davalarında tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın serbest bırakılması için 10 ülkenin büyükelçisi, Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürdüğünü ileri sürerek çağrıda bulunmuştu. Skandal açıklamaya imza atan Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara büyükelçileri, hafta içinde Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 büyükelçi için talimat: İstenmeyen adam ilan edilecekler
Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısını yapan 10 büyükelçi

İSTENMEYEN ADAM (PERSONA NON GRATA) NE DEMEK?

 Persona Non Grata terimi ilk kez 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Konvansiyonu'nun 9. maddesinde geçmektedir.

Uluslararası ilişkilerde "persona non grata", bir ülkeye girmesi veya o ülkede kalması ülkenin yerel hükümeti tarafından yasaklanan yabancı bir kişi anlamına gelmektedir. Kendisine verilen siyasi dokunulmazlık hakkı sayesinde tutuklama ve herhangi bir kovuşturmadan korunan yabancı bir diplomata herhangi bir ülkenin uygulayabileceği en ciddi kınama biçimi olarak kabul edilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...