Tgrt Haber
13 Eylül 2021 14:16

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 hedefleri bir başkaldırıdır

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Polatlı'da Sakarya Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet tarihinin en iddialı ve cesur makas değişikliğini gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, "2023 hedeflerimiz, küresel senaryolara karşı bir başkaldırıdır" dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 hedefleri bir başkaldırıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Son dakika,Sakarya Zaferi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Polatlı ilçesinde Sakarya Zaferi’nin 100. Yıl dönümünde kapsamında düzenlenen programda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Sakarya Zaferi, Anadolu'daki bin yıllık varlığımızın dönüm noktalarından biridir. Milli mücadelenin en kritik safhasında kazanılan bu zaferle başkentimizi tehdit eden düşman saldırısının önüne geçilmiştir. Kahraman ordumuz düşmana 'dur' diyerek büyük taarruzun müjdesini burada vermiştir. İstiklal Marşı'mıza ilham veren kahramanlarımız isimlerini tarihe cesaretleri ve kanlarıyla kazımışlardır. 

"SAKARYA ZAFERİ ŞANLI ZAFERLERİMİZDEN BİRİDİR"

Sakarya Meydan Muharebesi 1 yıl sonra 30 Ağustos zaferiyle taçlanmış, düşmanın İzmir'den dökülmesiyle nihai amacına ulaşmıştır. İstiklal harbimiz Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm komutanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Sakarya Zaferi, tıpkı Malazgirt gibi, tıpkı Bursa'nın Edirne'nin İstanbul'un fethi gibi şanlı zaferlerimizin biridir. 

Milli mücadelemizin adeta son kalesi olan bu zaferin hikayesini nesilden nesile aktararak İstiklal Harbimizi ne büyük fedakarlıklarla kazandığımızı unutturmamalıyız. Ayrıca bu zaferin kazanıldığı bölgeyi tarihi milli park ilan ederek kapsamlı bir ihya çalışması başlattık. Bu kapsamda yapılan Sakarya Meydan Muharabesi ve Haymana Ziyaret Merkezi'nin açılışını da birazdan gerçekleştireceğiz. Tüm bu eserlerin kazandığımız zaferlerin en doğru şekilde anlatılması için önemli olduğunu düşünüyorum.

"MİLLETİMİZ DEMOKRASİ İÇİN ISRARCI BİR TUTUM ORTAYA KOYMUŞTUR"

Bir tarafında Sevr dayatması diğer tarafında Misak-ı Milli olan bu çetin mücadele Lozan Anlaşması ile sonuçlanmıştır. Türk milleti dişiyle tırnağıyla verdiği mücadelesini kurduğu cumhuriyet ile yeni bir başlangıç haline getirdi. Türkiye Cumhuriyeti uğradığımız onca saldırılara rağmen 100'üncü yılının eşiğine gelmiştir. Çok partili siyasi hayata geçişle birlikte darbelerin yol açtığı hasarlara rağmen milletimizin demokrasi için ısrarcı bir tutum ortaya koymuştur.

"2023 HEDEFİMİZ, KÜRESEL SENARYOLARA KARŞI BAŞ KALIDIRIYDI"

Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e endekslendiğimiz hedeflerimiz, küresel senaryolara karşı bir baş kaldırıydı. Alın terimizle ve yeri geldiğinde kanımızla, istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğumuz gerçeğini kabul ettirdik. Biz bu iradeyi ortaya koyarak Cumhuriyet tarihinin en iddialı ve cesur makas değişikliğini gerçekleştirdik. Asırlardır kuşatma altında tutan medeniyet ufkumuzu tekrar açmayı başardık. Her alanda asırlık ihmallerin telafisini gerçekleştirdik. Böylece ülkemizi dünyanın yaşadığı büyük dönüşümleri, vaktini ve enerjisini kendi iç mücadelesiyle heba eden bir konumdan enerjisini en üst seviyede kullanabilen bir konuma geldik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...