Tgrt Haber
09 Eylül 2021 10:59

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19-21 Eylül tarihleri arasında ABD'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 19-22 Eylül tarihleri arasında ABD'ye resmi ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

TÜRKEVİ BİNASI AÇILIŞINI YAPACAK

Erdoğan, ziyaretinde ikili görüşmeler yaparak Türkevi Binası'nın açılışına katılacak.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor

Yeni Türkevi Binası, yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip. 200 kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları, 20 araçlık otopark ve üstünde lojmanların yer alacağı Türkevi Binası birçok hizmeti aynı anda verebilecek dinamik ve güvenlikli bir bina olacak. Türkevi Binası'nın projesi Amerikan mimarlık firması Perkins Eastman tarafından tasarlandı. Baş mimarı Jonathan Stark, Türkiye'ye gidip inceleme yaptıktan sonra projeye son halini verdi. Başta Selçuklu olmak üzere geleneksel Türk mimari motifleri taşıyan, lale şeklinde gökyüzüne yükselen Türkevi Binası, Downtown Manhattan, East River ve Long Island City'den görülebiliyor. Bina, dünyanın en önemli şehirlerinden New York'un silüetine eklenecek, Türk kültürü, tarihi ve çeşitliliğini yansıtacak simgesel bir gökdelen şeklinde tasarlandı. Türkevi Binası'nın kapısı da Selçuklu ve Osmanlı kervansaraylarının mimarisinden esinlenerek inşa edildi. Yağmur sularının biriktirilerek kullanılmasına olanak sağlayan depo sistemi ve yeşil bina kapsamında "Leed Silver" sertifikasına sahip bina, çevre dostu gökdelen özelliği taşıyor. Türkevi Binası New York'un ikonik binalarından biri olmaya hazırlanıyor. Binanın yapımını ise Türk-ABD ortaklığında bir şirket üstlendi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...