Tgrt Haber
13 May 2022 14:04 - Güncelleme : 13 May 2022 15:19

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine olumlu değiliz

Son dakika haberi: İstanbul’da Hz. Ali Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği başvurusuna olumlu bakmadığını söyledi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'ye taziye ziyaretinde bulunacağını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'ye taziye ziyaretinde bulunacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan Hz. Ali Camisi'ne geçti.

Cuma namazını burada kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe da eşlik etti.

BAE'YE TAZİYE ZİYARETİ

Erdoğan, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzun süredir zaten rahatsızlığı vardı, bugün de rahmet-i Rahman'a kavuştu. Allah rahmet eylesin. Biz de taziye için 3 gün kadar sürecek bir ziyarete gideceğim” dedi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO BAŞVURUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu düşünce içinde değiliz. Daha önce Yunanistan'la ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler. Yunanistan'ın NATO’yu da arkasına alarak Türkiye'ye karşı takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı işlemek istemiyoruz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. Oraların, hatta parlamentolarında da yer alıyorlar” dedi.

TAVRIMIZI ORTAYA KOYARIZ

ABD'nin YPG'ye yaptırım muafiyeti ile ilgili konuşan Erdoğan, “Dereyi görmeden paçaları sıvamanın anlamı yok. Biden ne gibi açıklamalar yapacak bilmiyorum. Her şeyi görüp, özellikle de Biden'ın açıklamalarını gördükten sonra tavrımızı ortaya koyarız” dedi.

82 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Her şeyden önce YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. Amerika'nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Amerika son dönemlerde gelen yönetimlerin hepsi, PKK terör örgütüne karşı, Suriye'nin kuzeyindeki tüm yapılanmalara karşı her türlü maddi destekleri vermiştir. Tırlarla buralara araç gereç mühimmat sevk etmiştir. Şimdi de bu tür şeyleri duyuyoruz. Burada PKK'sı, YPG'si kim olursa olsun, Irak'ın kuzeyinde ne yaptıysak Suriye'nin kuzeyinde de aynını yapmaya devam edeceğiz.

Pençe Kilit'te dün itibariyle 82 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Havaların olumlu seyri halinde bu rakam daha ilerilere devam edecektir. Bizim teröristlere göz açtırma lüksümüz yok. Bunu bize dost görünen ülkelere de söylüyoruz. ‘Yanlış yapıyorsunuz adımlarınızı doğru atın.

PUTİN VE ZELENSKİ GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savaşları tasvip etmek mümkün değil. Gerek Putin ile gerek Zelenski ile yaptığım görüşmelerde kendilerine bu işi bir an önce durdurma noktasında telkinlerimiz oldu. Aynı telkinlerimiz devam edecektir. Savaşın iyisi olmaz. Bunca insanlar ölüyor. Bundan sonra yapacağımız görüşmelerde de bunları kendilerine telkin edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...