Tgrt Haber
01 Aralık 2021 19:56

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE Veliaht Prensine tebrik telefonu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed El Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin 50. kuruluş yıldönümünü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrikte bulundu.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE Veliaht Prensine tebrik telefonu
Recep Tayyip Erdoğan,El Nahyan,BAE

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki ülke ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 50. kuruluş yıldönümünü de tebrik etti.

9 YIL SONRA GELEN 10 ANLAŞMA

24 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 9 yıl sonra Ankara'ya gelen Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan arasında Beştepe'de görüşme gerçekleştirilmişti. Görüşmenin ardından iki ülke 10 anlaşmaya imza atmıştı.

Doğrudan yatırımları da kapsayan anlaşmalar ile Türkiye ve BAE bir süredir gerilimin gölgesinde süren ilişkilerde yeni bir sayfa açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...