Tgrt Haber
23 Kasım 2021 21:04

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde

Son dakika haberi: Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, öğretmenler ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3600 ek gösterge başta olmak üzere yeni haklar hayırlı olsun. Öğretmenlik meslek kanunu çıkarmak için hazırlıkları tamamladık. Öğretmenlerimize ilave mali ve sosyal haklar sağlayacağız" dedi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde
erdoğan,öğretmen,müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden 81 öğretmenle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, insanı ihmal eden, insan faktörünü dikkate almayan hiçbir politikanın hedefine ulaşamayacağını belirterek, özellikle eğitim gibi doğrudan çocukları ve istikbali ilgilendiren bir meselede işin merkezinde insanın bulunmasının gayet tabii olduğunu ifade etti.

Öğretmenleri dünyanın en iyi, en donanımlı, en huzurlu eğitimcileri haline getirmek için üzerlerine ne düşüyorsa yaptıklarını ve yapacaklarını belirten Erdoğan, öğretmenlerin çocukların eğitim ve öğretimi konusunda gösterdikleri gayreti ve yaptıkları fedakarlıkları da yakından takip ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında öğretmenlere bazı müjdeler vermek istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak, bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Meclis sürecinin ardından yürürlüğe girecek bu kanunla, mevcut hakları korunan öğretmenlerimize ilave mali ve sosyal haklar da sağlıyoruz. Artık bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

ŞARTLARI ZORLAMA PAHASINA HER TÜRLÜ ADIMI ATIYORUZ

Erdoğan, şöyle konuştu:

Öğretmenlerimizin sıkıntılarını kendi sıkıntımız görerek şartları zorlama pahasına gereken her türlü adımı atıyoruz. Şimdiye kadar ülkemizin imkanları genişledikçe, ortaya çıkan katma değerden özellikle öğretmenlerimizin de istifade etmesini sağladık. Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmelere gittik. Göreve yeni başlayan bir öğretmenimizin maaşı 2002 yılında 470 lira iken, temmuz 2021 itibarıyla nereye çıktı biliyor musunuz? 5 bin 100 liraya yükseldi. Nereden nereye. 2002 yılında aynı öğretmenin aylık 60 saatten aldığı toplam ek ders ücreti 165 lira iken temmuz 2021 itibarıyla bu rakam 1272 liraya çıktı. 2002 yılında ek ders ücreti ile birlikte bir öğretmenin eline toplam 635 lira geçerken bugün 6 bin 372 lira geçmektedir. Ayrıca yine 2002 yılında bir öğretmenin eğitim öğretim hazırlık ödeneği 175 lira iken bu sene itibarıyla bu rakam 1250 liraya ulaşmıştır. Büyük Türkiye vizyonuna yakışır biçimde büyük Türkiye'nin mimarları olan öğretmenlerimizi korumayı, gözetmeyi sürdüreceğiz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...