Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2022 19:00 - Güncelleme : 19 May 2022 21:17

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere çağrı: Yürüdüğünüz yolda engellerden korkmayın

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlenen İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Milli Sporcuların Buluşma Programı'nda konuştu. Gençlere seslenen Erdoğan, "Tarihimizin her döneminde gençlerimizle ayağa kalktık, gençlerimizle yürüdük, gençlerimizle başardık" ifadelerini kullandı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere çağrı: Yürüdüğünüz yolda engellerden korkmayın
cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlenen İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Milli Sporcuların Buluşma Programı'nda açıklamalarda bulundu. "Yürüdüğünüz yolda engellerden korkmayın" sözleriyle gençlere seslenen Erdoğan, "Siz genç yaşında kendi adını verdiği bir cihat devletinin temellerini atmış Osman Gazi'nin, çünkü siz İstanbul'u 21 yaşında fetheden eden Fatih'in, vatan topraklarının elde kalan son parçası üzerinde yeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal'in, çünkü siz demokrasi ve kalkınma mücadelesinin ilk bayraktarı Menderes'in, son 20 yılda ülkeye kazandırdığı eserlerle Türkiye'yi bir üst lige çıkaran büyük bir vizyonun mirasçılarısınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

Vatanımız için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan gazilerimizi, şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmet ile yad ediyorum. Samsun'da yakılan istiklal ateşi düşmanı İzmir'de denize döken, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal'den erine herkesi şükran ile yad ediyorum.

"ŞARTLARIN ZORLUĞUNA ALDIRMAYIN VE KORKMAYIN"

Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras 2053 vizyonudur. İlk gençlik yıllarından beri hayatını medeniyet hak ve adalet davasına adamış bir büyüğünüz olarak diyorum ki hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Şartların zorluğuna aldırmayın.

İmkânların kıtlığına teslim olmayın. Yürüdüğünüz yolda engellerden korkmayın. Siz genç yaşında kendi adını verdiği bir cihat devletinin temellerini atmış Osman Gazi'nin, çünkü siz İstanbul'u 21 yaşında fetheden eden Fatih'in, vatan topraklarının elde kalan son parçası üzerinde yeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal'in, çünkü siz demokrasi ve kalkınma mücadelesinin ilk bayraktarı Menderes'in, son 20 yılda ülkeye kazandırdığı eserlerle Türkiye'yi bir üst lige çıkaran büyük bir vizyonun mirasçılarısınız. Tarihimizin her döneminde gençlerimizle ayağa kalktık, gençlerimizle yürüdük, gençlerimizle başardık. Biz, 'kim var' diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert 'Ben varım' cevabını veren, 'Benim olmadığım yerde kimse yoktur' duygusuyla davasına sahip çıkan gençlik ahlakıyla yetiştik.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere çağrı: Yürüdüğünüz yolda engellerden korkmayın

 

Siz gençleri istikbalimizin teminatı olarak görüyoruz. İlk hedefimiz 2053 yılı olacaktır. Hayatı medeniyet, hak ve adalet davasına adamış çeşitli sınamalardan geçmiş olan bir büyüğünüz olarak hayallerinizden vazgeçmeyin. 

Ülkemide her dönemde gençlerimizi birbirine düşürerek Türkiye'yi kendi hesaplarına göre yönlendirmeye kalktılar. 

Türkiye'nin önüne kurulan tuzakları birer birer bozduk. 15 temmuz darbecileri karşılarında bu gençliği buldu. 

Biz artık Tokyo'yu aşacak, hedef Paris diyoruz, Tokyo'yu aşacak yeni madalyalar bekliyoruz. Dünya Boks Şampiyonası'nda yeni bir madalya çıkardık. Ayşe Çağırır boksta şampiyon oldu. Yarın da dört finalimiz var. onların da müjdelerini bekleyeceğiz. 

Spor yanında, bilimde, sanatta, kültürde iftiharımız olan gençlerimizle bir araya geliyoruz. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere çağrı: Yürüdüğünüz yolda engellerden korkmayın

"BİZ BİR TEKNOFEST GENÇLİĞİ İSTİYORUZ"

NFT üreten gençlerimizin ufuklarının genişliğini takdirle karşılıyoruz. Biz bir TEKNOFEST gençliği istiyoruz. Gençlerimiz kimi akademik alanda ya da diğer alandaki kabiliyetleri ile ülkemizin en büyük güç kaynağıdır. En büyük enerji ve moral kaynağım gençlerin yüzündeki umut, heyecan ve kararlılık olmaktadır.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere çağrı: Yürüdüğünüz yolda engellerden korkmayın

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 20 Mayıs 2022 11:52

SN CUMHURBASKANIMIZI COOOOOOOOOOOK SEVİYORUZ ALLAH BASIMIZDAN EKSİK ETMESİN SAYGILAR

Sonraki Haber Yükleniyor...