Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2021 10:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk dünyasına çağrı: Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk konseyi Medya Forumu'na gönderdiği mesajda, uluslararası medyanın Türk dünyasına karşı ikiyüzlü ve çifte standartlı davrandığına dikkat çekip, "Diğer stratejik meselelerde olduğu gibi medya ve iletişim konusunda da kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz" ifadelerini kullandı. Sosyal medya mecralarının toplumsal barışı ve milli güvenliği tehdit eder duruma geldiğini vurgulayan Erdoğan, "Dijital faşizmin yıkıcı etkisinden ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir toplum azade değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk dünyasına çağrı: Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,medya,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde, "Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek" temasıyla düzenlenen "Türk Konseyi Medya Forumu"na video mesaj gönderdi.

Konuşmasında uluslararası medyanın Türk dünyasına karşı uyguladığı ikiyüzlü ve çifte standartlı yaklaşımı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda yabancılara bel bağlanamayacağının altını çizip, "Bizlere insan hakları, demokrasi ve özgürlük dersi verenlerin vicdan ve meslek ahlakına güvenemeyiz. Diğer stratejik meselelerde olduğu gibi medya ve iletişim konusunda da kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Türk dünyası olarak bu konuda harekete geçip iş birliği yapmalı" dedi.

"SOSYAL MEDYA TOPLUMSAL BARIŞI TEDHİT EDİYOR"

Sosyal medya konusunda uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birlikte tüm insanlıkla beraber biz de sık sık dezenformasyon kampanyalarına maruz kalıyoruz. Yalan ve çarpıtılmış haberler sebebiyle dünyada milyonlarca savunmasız insanın hayatı kararmakta, ciddi travmalar ve dramlar yaşanmaktadır. Hiçbir denetimin veya otokontrolün olmadığı sosyal medya mecraları, bugün hem demokrasiyi hem toplumsal barışı hem de devletlerin milli güvenliğini tehdit eder konuma gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"TÜRK DÜNYASI DİJİTAL FAŞİZMDEN MUZDARİP"

Dijital faşizmin yıkıcı etkisinden ne kadar gelişmiş olursa olsun, hiçbir ülkenin ve toplumun kaçamayacağına dikkati çeken Erdoğan, "Türk dünyası, dijital faşizmin yanı sıra uluslararası medyanın çifte standardından da muzdariptir. Özellikle 44 gün süren Dağlık Karabağ Savaşı sırasında şahit olduğumuz iki yüzlü tavır, meselenin ülkelerimiz açısından önemini ortaya koymuştur. Ermenistan ordusunun sivilleri hedef alan katliam ve balistik füze saldırıları bu süreçte hiç gündeme getirilmedi. Medya bağımsızlığından ve objektiflikten bahseden uluslararası medya organları, Ermenistan'ın resmi haber ajansı gibi hareket etti. Karabağ Savaşı, ülkelerimiz ve Türk dünyasıyla ilgili gerçeklere karşı uygulanan basın ambargosunun ne ilk ne de son örneğidir."

TÜRK DÜNYASINA TARİHİ ÇAĞRI

Forum vesilesiyle Türk dünyasındaki dayanışmayı geliştirmeyi, karşılıklı güveni pekiştirmeyi; bunun yanında dezenformasyonla mücadele, bilgi güvenliği, milli bilgi teknolojileri hamlesi ve ortak kültürü önceleyen film-dizi projeleri gibi hususlarda iş birliğini ilerletmeyi hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk dünyasına şu çağrıyı yaptı:

"Yaşadığımız acı tecrübeler ışığında, şu gerçeği artık hepimiz açık ve net bir şekilde görebiliyoruz. Nasıl savunma sanayi ve askeri konularda tamamen yabancılara bel bağlamıyorsak, iletişim meselesini de başkalarına havale edemeyiz. Oryantalist bakış açısıyla sürekli bizlere insan hakları, demokrasi ve özgürlük dersi verenlerin, vicdan ve meslek ahlakına güvenemeyiz. Diğer stratejik meselelerde olduğu gibi medya ve iletişim konusunda da kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Türk dünyası olarak bu hususta inisiyatif almalı, tecrübe paylaşımına gitmeli, güç birliği yapmalı ve elimizdeki imkanları en etkili şekilde değerlendirmenin yollarını aramalıyız. 'Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek' temasıyla düzenlediğimiz forumun, bizlere bu noktada güçlü bir platform kazandıracağına inanıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...