Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ekim 2021 14:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye operasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye operasyon konusuyla ilgili terör örgütlerine karşı her türlü mücadeleyi vermekte kararlı olduklarını söyledi. Taliban heyetiyle yapılan görüşmeler hakkında da bilgi veren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler iddiasıyla ilgili ise "Bu zat samimiyse dürüstse bu işin mercii yargıdır. Yargıya müracaat edersin, delillerini sunarsın, varsa böyle bir şey, yargı da üzerine gider. Ama bu zat sabah yalan akşam yalan söylüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye operasyon mesajı
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,suriye,taliban,siyasi cinayet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazreti Ali Camii’ndeki cuma namazının ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Suriye'de PKK/YPG hedeflerine yönelik mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlere destek veren ABD'ye tepki gösterdi. Teröristlerin Suriye'de cirit attığını söyleyen Erdoğan, bundan sonra mücadelenin farklı seyredeceğini belirterek operasyonun sinyalini verdi.

Ankara'ya gelerek resmi temaslarda bulunan Taliban ile görüşmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taliban üyelerinin kendilerinden insani yardım konusunda talepleri olduğunu belirtip, "Yeter ki uluslararası arenada Afgan halkının çıkarlarını korusunlar, desteğimizi sürdürürüz" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler olacağı yönündeki iddialarına da cevap veren Erdoğan, "Elinde delil varsa yargıya sunarsın, yargı da gereğini yapar. Böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, ülkemizde yer etmesine iktidar olarak fırsat vermeyiz. İftira atanlara da meydanı boş bırakmayız" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

SURİYE'YE OPERASYON OLACAK MI?

"Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK cirit atıyor. Bir yere kadar sabrımız devam etti, son olarak da 2 polisimiz şehit oldu. Zama zaman sivillerden şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı da mücadelemiz çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. ABD teröre destek veriyor. Terör örgütlerine, ABD'nin oradaki malum güçlerine, rejim güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz kararlıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye operasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye operasyonu, Taliban görüşmeleri ve 'siyasi cinayetler' iddiası hakkında çarpıcı mesajlar

TALİBAN İLE GÖRÜŞMELER

Görüşmelerde özellikle destek ve insani yardım konusunda talepleri oldu. Bu talepler konusunda bizler her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz. Yeter ki mevcut yönetim uluslararası ilişkilerde Afgan halkının haklarını korumada adil bir yaklaşım içinde olsun. Afgan halkıyla kadim dostluğumuz var, onları bir kenara koymamız mümkün değil. Bizim Afganistan'ın altyapı ve üst yapısında çok emeklerimiz oldu. Son ana kadar sürdürdük. Bundan sonraki süreçte anlaşma yapılabilirse Türkiye, Katar, Afganistan bu tür adımları atabiliriz.

ENERJİ KRİZİ

Rusya ile olan anlaşmalarımız çok hassas. Bu hassasiyetimiz sürüyor. Gerek Rusya, gerek İran, gerek Azerbaycan ile olsun, bizim bu tür krizleri yaşamayacağımızın göstergesidir bu anlaşmalar. Sadece İngiltere değil, birçok Batı ülkesinde böyle bir sıkıntı devam ediyor. Bizim için şu an böyle bir sıkıntı söz konusu değil. Tedbirlerimizi devam ettireceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NUN "SİYASİ CİNAYETLER" İDDİASI

Bu zat samimiyse, dürüstse bu işin mercii yargıdır. Yargıya müracaat edersin, delillerini sunarsın, varsa böyle bir şey, yargı da üzerine gider. Ama bu zatta sabah yalan akşam yalan. Almış yanına birilerini, yalan terörü estiriyorlar. Yalancının mumu yatsıya kadar çıkmaz. Bizler de şu an yargıya müracaat ederek sorgulanmasını istedik. Varsa böyle bir siyasi cinayet planı ortaya çıksın. Kim olursa olsun, böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, ülkemizde yer etmesine iktidar olarak fırsat vermeyiz. İftira atanlara da meydanı boş bırakmayız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...