Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Haziran 2022 20:25 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 21:30

Son dakika! Dışişleri Bakanlığından Almanya'ya sert tepki: En hafif tabiriyle aymazlıktır

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Almanya'ya tepki gösterilerek, "6-10 mil içerisindeki uluslararası hava sahasında yapılan uçuşları 'Yunanistan hava sahasının ihlali' olarak nitelendirmek en hafif tabiriyle aymazlıktır" denildi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
Bilgiç, Türkiye’nin kimsenin toprağında gözünün olmadığını vurguladı.
dışişleri bakanlığı,almanya,yunanistan
Bilgiç, Türkiye’nin kimsenin toprağında gözünün olmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyeliği tarafından yapılan açıklamayla ilgili, “Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyeliği tarafından yapılan ülkemiz aleyhindeki mesnetsiz açıklamaları kuvvetle kınıyor ve reddediyoruz. Almanya’nın Yunanistan’ın provokasyon tuzağına düşerek ülkemizi karalama kampanyasına katılması kabul edilemez” dedi.

'EN HAFİF TABİRİYLE AYMAZLIKTIR'

“Yunanistan’ın NATO Müttefikliğini hiçe sayarak ülkemizin hava sahasını ihlal etmesine, ülkemiz hava sahası ile uluslararası hava sahasında uçaklarımızı taciz etmesine karşı egemenliğimizi savunmaya devam edeceğiz" diyen Bilgiç, "Yunanistan, dünyada karasularından daha geniş hava sahası iddiasında bulunan tek ülkedir. Bu hukuk dışı iddiaya dayanarak 6-10 mil içerisindeki uluslararası hava sahasında yapılan uçuşları 'Yunanistan hava sahasının ihlali' olarak nitelendirmek en hafif tabiriyle aymazlıktır. Komşusunun egemenliğini, bölgesel güvenlik ve istikrarı tehdit eden bir aktör varsa o da Yunanistan’dır. Nitekim Yunanistan, 1923 Lozan ve 1947 Paris Barış Antlaşmaları hilafına ülkemize yakın adaları silahlandırmaktadır. Ayrıca, Ege’deki karasularını ülkemizin yaşamsal çıkarları ve seyrüsefer serbestisi hilafına tek taraflı olarak 6 deniz milinin ötesine genişletebileceği yönündeki hukuka ve hakkaniyete aykırı tutumunu sürdürmektedir” ifadelerine yer verdi.

GÖZ YUMMAMIZ BEKLENMEMELİDİR

Türkiye’nin kimsenin toprağında gözünün olmadığını belirten Bilgiç, “Ancak, uluslararası antlaşmaların silahsızlandırılmaya dair son derece açık hükümlerinin Yunanistan tarafından alenen ihlal edilerek halkımızın güvenliğinin tehdit edilmesine göz yummamız da beklenmemelidir. Almanya’dan müttefiklik ruhuna uygun olmayan tarafgir açıklamalar yapmak yerine, Yunanistan’ı uluslararası antlaşmalara uygun davranmaya davet etmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...