Tgrt Haber
16 May 2022 18:27 - Güncelleme : 16 May 2022 19:02

Son dakika! İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

Son dakika haberi: İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanları, NATO üyeliği başvurusuna yönelik muhtemel bir veto kararını engellemek üzere yetkililerle diyalog kurmak için Türkiye'ye ziyarette bulunacak.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu düşünce içinde değiliz" dedi.
isveç,finlandiya,nato
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu düşünce içinde değiliz" dedi.

NATO üyeliği için başvuran İsveç ve Finlandiya, PKK'ya yönelik destekleri nedeniyle Türkiye'den gelen veto sinyali nedeniyle harekete geçti. İki ülkenin dışişleri bakanlarının Türkiye'ye geleceği açıklandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞECEKLER

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto'nın, NATO üyelik başvurularını görüşmek için Türkiye'ye gidecekleri bildirildi.

İsveç Dışişleri Bakanlığından İsveç'in resmi haber ajansı TT'ye yapılan açıklamada, bakanların Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecekleri kaydedildi.

Linde, dün, ülkesinin NATO üyeliğine başvurması yönünde aldığı kararı değerlendirmek için çok yakında Ankara'ya bir heyet gönderileceğini açıklamıştı.

TÜRKİYE'DEN BAŞVURUYA VETO SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki İskandinav ülkesinin üyelik başvurusuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu düşünce içinde değiliz. Daha önce Yunanistan'la ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler. Yunanistan'ın NATO’yu da arkasına alarak Türkiye'ye karşı takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı işlemek istemiyoruz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. Oraların, hatta parlamentolarında da yer alıyorlar” demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da, Almanya’da NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye olarak NATO'nun açık kapı politikasını destekliyoruz” ifadelerini kullanarak, İsveç'in ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği desteği ve bu konuda ki açıklamalarını eleştirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...