Tgrt Haber
11 Kasım 2021 16:35

Son dakika! Lütfü Türkkan'ın vekilliğinin düşürülmesi için ilk adım: Fezleke Bakanlık'ta

Son dakika haberi: İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından ‘Hakaret’ ve ‘Etkili eylem’ suçlarından bahisle milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Son dakika! Lütfü Türkkan'ın vekilliğinin düşürülmesi için ilk adım: Fezleke Bakanlık'ta
İYİ Part,Lütfü Türkkan,fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında ‘hakaret’ ve ‘etkili eylem’ suçlarından milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığına gönderdi.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de HDP ile ittifaka tepki gösteren şehit abisinin boynunu sıkmış ve küfür etmişti. Tepkiler üzerine özürdileyen Türkkan, Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa etmişti. Türkkan'ın FETÖ kumpası MİT tırları belgelerini Can Dündar'dan önce kendi sosyal medya hesabından paylaşarak sızdırdığı da ortaya çıkmıştı.

Türkkan'ın milletvekiliğinin düşürülmesi için savcılık tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na gönderilen fezlekenin Meclis'e gönderilmesi gerekiyor.

NE OLMUŞTU?

Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında Akşener’i protesto eden bir şehit yakını ile tartışmış ve tartışma sonrası hakaret içerikli sözleriyle gündeme gelmişti. Akşener’in talebiyle İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Türkkan, gelen tepkiler üzerine özür dilemişti. Vatandaşa yapılan hakaret sonrası harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkkan'ın milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırladı. Başsavcılık, fezlekeyi Adalet Bakanlığına gönderdiğini duyurdu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...