Tgrt Haber
05 Ekim 2021 19:14

Son dakika! Ömer Çelik: İnsanlık düşmanı teröre geçit vermeyeceğiz

Son dakika haberi: AK Parti MKYK ve MYK Toplantıları sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik kameraların karşısına geçti. Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Osmanlı üzerinden Türkiye'ye yönelik açıklamalarına tepki göstererek, "Fransa kendi sömürgeci mirasıyla yüzleşmeli. Sayın Cumhurbaşkanımızı, Türkiye'yi hedef alma siyasetini son derece anlamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Ömer Çelik: İnsanlık düşmanı teröre geçit vermeyeceğiz
Son dakika,Ömer Çelik,AK Parti,MKYK Toplantısı

AK Parti MKYK ve MYK Toplantıları sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları:

İnsanlık düşmanı olan teröre geçit vermeyeceğiz. Sık sık hiçbir veriye dayanmadan, son zamanlarda AK Parti döneminde fabrikalar kurulmadı siyaseti devreye sokulmuş durumda. Pandemi süresinde de çalışmalarımız sürüyor. Fabrika açılışlarımız sürüyor.  Türkiye'de OSB'si olmayan şehir kalmamıştır. Pandemiye rağmen OSB'lerdeki elektrik kullanımının artışı, buradaki çalışmanın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

"YATIRIMLARI PARTİ OLARAK TAKİP EDİYORUZ"

Türkiye'nin her yanındaki yatırımları parti olarak takip ediyoruz. Türkiye'nin dev bir yatırım üssü haline geldiği dünyanın her yanında gözlenen bir durumdur. Organize sanayi bölgelerinin sayısı 325 oldu. Çevre konularında yaklaşımlarımızı paylaşıyoruz. İnsanlığın geldiği noktada, herhangi bir denge gözetilmediğinde, gezegeni yok edecek, dünyamızı yok edecek bir tehlike oluşturuyor. Cumhurbaşkanımız BM'de yaptığı açıklamalarla Yeşil Kalkınma Programını ortaya koydu. Ağaçlandırma çalışmalarımız, sıfır atık projemiz gibi birçok çalışma bizzat sayın Cumhurbaşkanımız tafafından izleniyor.

YEŞİL KALKINMA VİZYONU

Yeşil kankınma devrimi diye ifade edilen süreci çok güçlü bir şekilde takip ediyoruz. Bu konuda partiler üstü bir sahiplenme gerekiyor. Ulaştırmada deniz ve demir yolunun payının artırılması önemlidir. Sıfır enerjili bina yaygınlaştırılması, geri dönüşümün güçlendirilmesi, ormanların korunması teşvik ve takip edilecektir. İklim değişikliği insan hayatını tehdit eden bir olgu olduğu gibi gezegenimizi de tehdit ediyor. Meteorolojik hadiselere karşı erken uyarı sistemleri kurulması tedbirlerin başında geliyor.

Suriye'deki hadiseleri yakından takip ediyoruz. İdlib'de kalıcı kılınmasını arzu ettiğimiz barışa son derece önem veriyoruz. İdlib'de çıkacak bir gerginlik yeni göç dalgaları  ve insani trajedi ortaya çıkacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Soçi'de Sayın Putin ile yaptığı görüşme önemlidir. Fırat'ın doğusundaki terör hareketleri de gündem maddeleri içindedir. İstikararın korunması her zaman gündemimizde. İdlib'de ateşkes ihlallerini de yakından takip ediyoruz. 

FRANSA'DAKİ GALATASARAY MARSİLYA MAÇINDA ÇIKAN OLAYLAR

Dünyanın çeşitli yerlerinde nefret, İslam düşmanlığı partimizin gündemindedir. Biz de dünya tarafında yapılan nefret suçları ve İslamofobi faaliyetleri yakından takip ediyoruz. Resmi otoritelerin yaptığı açıklamalar daha hassasiyetler değerlendirmeyi ifade ediyor. Marsilya-GS maçında Bozkurtlar'ın olay çıkarttığına dair Fransa'da bir vekil iddiada bulundu. Marsilya tribünleri içindeki bir grubun nefret söylemlerine yönelik pankart açtığı görülmüştür. Galatasaray'ı destekleyen vatandaşlar ise bu duruma uygun davranışlar sergilemiştir. Burada aslında nefret suçu işleyen başka grupken, sürekli Türkiye, Müslümanlar bu suçla karşı karşı karşı kalıyor. Bunun böyle afaki bir şekilde Bozkurtlar diye ifade etmesi doğru değildir. Maalesef Fransa'da İçişleri Bakanı verdiği beyanatlarda cami kapatmasıyla övünüyor.

MACRON'UN OSMANLI SÖZLERİNE SERT TEPKİ

Göçmenleri disipline etmeye onlara yeni ideolojiyle şekil vermeye, dini yada etnik değerlerini tabi tutmak her zaman tepkiyle karşılaşır. Burada en büyük sıkıntı dünyada demokratik iklim tüm demokrasilerini etkileyen bir şey. Bu tip yaklaşımlar demokratik süreçleri zehirleyen yaklaşımlar. Bunun İçişleri Bakanından gelmesi son derece üzüntü verici. Cezayir halkına yönelik açıklamalar yapıyor Macron. Cezayir'de haklı olarak sömürgeci yüzüyle yüzleşmesi gerektiğini ifade ediyor. Macron'da Osmanlı üzerinden Türkiye'yi suçluyor. Bu baştan aşağı hiçbir şekilde ciddiye alınmayacak, bir devlet başkanı tarafından son derece yapılmaması gereken bir açıklamadır. Bir kere Cezayir devletine kiralık hafıza kullanıyor demek bir saygısızlıktır. Fransa sömürgesinden önce 'Cezayir'de bir devlet var mıydı' diyor. Fransa kendi sömürgeci mirasıyla yüzleşmeli. Sayın Cumhurbaşkanımızı, Türkiye'yi hedef alma siyasetini son derece anlamıyoruz.

"MAVİ VATAN KIRMIZI ÇİZGİDİR"

Bir CHP vekili çıktı, 'Mavi Vatan kavramı saldırganlık içeriyor' dedi. Biri kalkıp böyle bir laf söylüyorsa tamamen karşısındayız. Mavi Vatan'ı korumak için her türlü mücadeleyi veririz. Nitekim MSB gerekli müdahaleyi yapmıştır. Kendi halklarının refahından çok hayali tehditler üreterek, ülke başkanları başka ülkelerden silah alarak ekonomilerini güçlendirmektedir. Masada çözülebilecek çok meslek vardır. Karşı tarafta iyi niyet varsa bu mümkündür. Siz masada çalışma varken sahada fiili bir durum oluşturursanız sahada bizim güçlerimizin bir milim geri atmayacağına şahit olursunuz. Mavi Vatan bizim açımızdan kırmızı çizgidir. Ancak Yunan Parlamentosu'ndan ifade edilecek bir sözün Türkiye'de edilmesi son derece üzücüdür.

YENİ ANAYASA

Herkes yeni Anayasa ile ilgili olarak görüşlerini söylemeye sahiptir. Ama AKP olarak herhangi bir şekilde, laiklik prensibinin Anayasa yer olması gerektiğini ifade etmiştim. Laiklik Anayasa'da vazgeçilmezdir. AKP burada laik devlet düzenini koruyacaktır.

ABD'YE ÜLKÜ OCAKLARI TEPKİSİ

Dünyanın çeşitli yerlerinde Ülkü Ocağı başlığı altında, vatandaşlarımızın hedef gösterildiği açıklamalar görüyoruz. Genelde bu propagandanın arkasında Ermeni diasporası ve FETÖ girişiminin olduğunu görüyoruz. ABD'deki bu şekilde kabul görmüş olması son derece sakıncalıdır. Bu tip yaklaşımlar ABD demokrasisine zarar verir. Hiçbir şekilde vatandaşlarımızın hedef gösterilmesini kabul etmeyiz. Devlet düzeyinde girişimler yapılıyor. PKK/PYD terör örgütüne verilen destekler ortadadır. Resmi üniformalı ABD askerleri terör örgütünü ziyaret ediyor. Esas değerlendirilmesi gerekenler bunlardır.

YURT SAYISI 1 MİLYONU GEÇTİ

İktidara geldiğimizden beri öğrenci kardeşlerimizin yurt konforu gündemimizde olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda çalışma yapıldığında zaman bir öğrencinin kaç kişilik odada kaldığını sormaktadır. Yurtlara başvuru 2 kat birden attı. Tutup, 'Yurt yapılmadı' gibi propaganda ise diğer siyasi partiler tarafından başlatıldı. Yurt sayımız 1 milyon 32 bine ulaştı. Neredeyse 10 katına ulaştı. Çok eğitim merkezi olan ülkelere baktığımız zaman. İspanya'da 191 bin, Almanya 290 bin ve İngiltere'de 550 bin. Bunları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu öğrencilerimizin rahat bir şekilde eğitim öğretim hayatlarını tamamlamaları için ortaya koyulan gayretin neticesidir. Her sene yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu sene bu tablo ortaya çıktığı zaman hemen açıklama yaparak, bütün belediyelerimiz yurt imkanından faydalanamayan öğrencilerimize ulaşmaya başlamıştır. Biz burada ne hiçbir 'Çivi çakılmadı' yalan siyasetine itibar etmiyor. Bu konuyu istismar edenleri de hiçbir şekilde dikkat almıyoruz. Biz öğrencilerin gözlerine bakıyoruz, ihtiyaçlarının karşılanması için uğraşıyoruz. İnşallah daha da fazlasını yapacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...