Tgrt Haber
15 Aralık 2021 20:54

Son dakika: Türkiye'nin Ermenistan özel temsilcisi Serdar Kılıç oldu

Son dakika haberi: Washington eski Büyükelçisi Serdar Kılıç Ermenistan Özel Temsilcisi oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Eski Washington Büyükelçimiz Serdar Kılıç'ı özel temsilci olarak görevlendireceğiz" dedi.

Son dakika: Türkiye'nin Ermenistan özel temsilcisi Serdar Kılıç oldu
Serdar Kılıç,Ermenistan,Washington

Avrupa Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bir araya gelmişti. Görüşme neticesinde iki ülke arasında demiryolunun yeniden açılması ve sınırların yeniden belirlenmesine karar verilmişti. İki ülke arasında başlayan normalleşme dönemiyle birlikte Türkiye'den de beklenen bir adım geldi. TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde milletvekillerine hitap eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ve Türkiye arasında normalleşme adımlarınının atılacağını duyurmuştu. Bugün ziyaret gerçekleştirildiği Birleşik Arap Emirlikleri'nde medya mensuplarıyla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da tensipleriyle Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın Ermenistan Özel Temsilcisi olarak görevlendirileceğini söyledi.

ERDOĞAN BAE'Yİ ZİYARET EDECEK

Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri’nde temaslarının ardından basına açıklamada bulundu.

Erdoğan'ın BAE ziyaretine ilişkin çalışmaların başladığını belirten Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti konusunda 14-15 Şubat için planlama yapıyoruz. 15 Şubat'ta Expo 2020'de Türkiye milli günü etkinliği düzenlemeyi planlıyoruz. Bugün muhataplarımızla da görüştük." diye konuştu.

GÜVEN ARTICI ADIMLAR ATILIYOR

Çavuşoğlu, Ermenistan'la normalleşme kapsamında karşılıklı olumlu açıklamalar yapıldığını vurgulayarak, "Biz Azerbaycan ile her konuda istişare ediyoruz ve Azerbaycan'ın bilgisi dahilinde bu tür adımları atıyoruz. Kimse Azerbaycan'dan bağımsız ya da ayrı hareket edebilir miyiz diye sorgulamasın. Bir millet iki devletiz. Bunlar olumlu şeyler hepimize faydası olacak." dedi.

SERDAR KILIÇ ÖZEL TEMSİLCİ OLDU

Güven artırıcı adımlar atmak gerektiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, "Bir taraftan Azerbaycan ile Ermenistan arasında güven artırıcı adımlar atılıyor, bir taraftan da bizim de Ermenistan'la kendi aramızda Azerbaycan-Ermenistan arasındaki güven artırıcı adımlara paralel olarak atmamızda fayda gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle eski Washington Büyükelçimiz Serdar Kılıç'ı özel temsilci olarak görevlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

ABD'DEN DESTEK MESAJI GELDİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ermenistan Dışişleri Bakanının normalleşme sürecini görüşmek üzere özel temsilciler atanacağına dair açıklamalarını memnuniyetle karşılıyor ve güçlü bir şekilde destekliyoruz" dedi.

SERDAR KILIÇ KİMDİR?

Serdar Kılıç, 1958 yılında Samsun'da doğdu. TED Ankara Koleji ve 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Dışişleri Bakanlığı'na 1984'te girdi, çeşitli diplomatik görevlerde bulundu. 2006-2008 yıllarında Bakanlık'ta NATO Genel Müdür yardımcısı olarak görev yaptı, 2008-2010 yıllarında Beyrut Büyükelçiliği, 2010-2012 yıllarında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevinde bulundu.

2012-2014 yılları arasında Tokyo Büyükelçiliği, 2014-2021 yılları arasında ise Washington Büyükelçisi olarak görev yaptı. 23 Şubat 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle merkeze döndü.

Son dakika: Türkiye'nin Ermenistan özel temsilcisi Serdar Kılıç oldu
Ermenistan Özel Temsilcisi Serdar Kılıç

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...