Tgrt Haber
03 Aralık 2021 13:08

Soylu'dan Kılıçdaroğlu’na "TÜİK" tepkisi: Ana muhalefet lideri mekan basmaya gitmez

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye İstatistik Kurumuna gitmesine tepki gösterdi. Soylu, “Ana muhalefet partisi genel başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez” dedi. Oktay ise "Kurumları yıpratmaya çalışan Kılıçdaroğlu kime hizmet ediyor?" diye sordu.

Soylu'dan Kılıçdaroğlu’na "TÜİK" tepkisi: Ana muhalefet lideri mekan basmaya gitmez
süleyman soylu,kemal kılıçdaroğlu,tüik

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) binasına gitmesine hükümetten üst üste tepki geldi. İlk tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) binasına gitmesini eleştirerek “Ana muhalefet partisi genel başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez” dedi.

Soylu ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun suç ve suç örgütleriyle ilişki kurduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu’nun siyasi tarihte görülmeyen yöntemlere başvurduğunu vurgulayan soylu, “CHP, başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi ve bunu istismar edenlerin işgalindedir” dedi. 

FUAT OKTAY: KİME HİZMET EDİYORSUNUZ?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Devlet kurumları muhalefetin siyasi rant sağlayıp şov yapacağı mekanlar değildir. Zorbavari yaklaşımlarla Türkiye'nin kurumlarını tehdit eden ve yıpratmaya çalışan Kılıçdaroğlu ve şürekası kimlerin çıkarlarına hizmet ediyor? Ülkemizin ve milletimizin çıkarına olmadığı kesin." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun” açıklamasını yapmıştı. Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından belirttiği saatte TÜİK binasına gitti. Kılıçdaroğlu TÜİK binasına alınmazken bina önünde yaptığı açıklamada "Burası enflasyon oranlarını açıklıyor. Bu sabah açıklanan aylık 3.51, yıllık 21.31. Bu rakamlar güven vermiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...