Tgrt Haber
30 Aralık 2013 15:05

STK'lardan Başbakan Erdoğan'a destek

Konya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İstanbul merkezli operasyonla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

STK'lardan Başbakan Erdoğan'a destek
STK'lardan Başbakan Erdoğan'a destek, stk'lardan destek, stk'lardan erdoğan'a destek,

Konya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ortak deklarasyon yayımlayarak, İstanbul merkezli operasyonla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, STK'ların yöneticileri ile bir otelde düzenlediği basın toplantısında, millet iradesine sahip çıkmak için bir araya geldiklerini söyledi. Yürütülen operasyonun farklı bir boyut kazandığını aktaran Selvi, yaşanan süreçte bilgi kirliliğiyle masumiyet karinesinin ayaklar altına alındığını dile getirdi. Selvi, operasyonun küresel ölçekli bağlantıları olabileceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Yapılan operasyon, kanunlar ve yetkiler kullanılmak suretiyle Türkiye üzerinde oynanan bir oyunun olduğu izlenimi vermiştir. Şu soruyu sormak lazım; hangi iç ve dış çevreler haksız çıkarlarının peşindeler? Son süreçte kaybettiğimiz 100 milyarın üstündeki para hangi kirli hesapların içinde olan odakların cebine gitmiştir? Tüm kamu kurumları görevini yapmalıdır. Yolsuzluk yapanlar ve haksız kazanç peşinde koşanlar mutlaka cezalandırılmalıdır. Cezalar kurum, kuruluşlara değil, kişilere verilmelidir. Sayın Başbakan'ın belirttiği, paralel devlet oluşturan çeteler çökertilmelidir. İlgililer kamu vicdanını rahatlatacak şekilde gün yüzüne çıkartılmalıdır." Hukukun adaletine güvenmek istediklerini vurgulayan Selvi, şunları kaydetti: "28 Şubat soruşturması süreci dikkate alındığında, tutuklama ve salıvermelerin, Mısır'da Hüsnü Mübarek'in serbest bırakılırken, halkın seçtiği meşru Cumhurbaşkanı Mursi'nin tutuklanıp idamla yargılanmasını hatırlattı. O zaman Hüseyin Gülerce'nin militan dediği hukukçular üzerinden sürdürülen bu projeye güven duymamız beklenebilir mi? Bu oyunu bozmalıyız. Türkiye üzerinden hesabı olanları değil, Türkiye'yi kazandırmalıyız. Çünkü başka Türkiye yok. Bu ülke hepimizin ve güçlendirmek de hepimizin görevidir. İnanıyoruz ki olup bitenlerin farkında olan halkımızın feraseti bu oyunu bozacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...