Tgrt Haber
11 Ağustos 2014 17:34

Süheyl Batum'dan Kılıçdaroğlu'na çok ağır eleştiri

CHP'li Süheyl Batum, CHP seçmenini kandırdıklarını savunarak, 'Bu başarısızlığın sorumlusu Genel Başkan ise tabii ki olağanüstü kurultay olur' dedi.

Süheyl Batum'dan Kılıçdaroğlu'na çok ağır eleştiri
chp, süheyl batum, kılıçdaroğlu'na eleştiri,

Seçim sonuçlarını değerlendiren Batum, dünkü yenilgiden sonra bir şeyler söyleyeceğini belirtti. Siyaset bezirganlığı yapmayacaklarını ifade eden Batum, AK Parti'den yüzde 10 oy almak üzere yola çıkıldığının iddia edildiğini ancak alamadıklarını kaydetti. Batum, kendilerinin, seçimden önce yol gösterdiklerini vurgulayarak, kimin, "AKP'den yüzde 10 oy alacağız. Merak etmeyin herkes Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sevecek" dediğini sorduklarını ancak cevabını alamadıklarını dile getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğerlerinin de bir şeyler söyleyeceğini ifade eden Batum, "O az oy verdi, bu vermedi" tarzı söylemlerin kendilerinin sorunu olmadığını belirtti.
CHP SEÇMENİNE YAZIK
"CHP seçmenine yazık" diyen Batum, "Bizim ve MHP'nin oyu yetmez, AKP'den dahil oy alacağız" stratejisiyle yola çıkıldığını ifade etti. Batum, "Bu strateji başarılıysa tamam. Değilse, bu stratejiyi kim yaptı? Genel Başkan, AKP'den yüzde 10 oy alacağını kimden duydu? Bunları mutlaka soracağız. Kim CHP seçmenini kandırmamıza neden oldu? Biri var, o sorumludur" diye konuştu.
Batum, bu adayla olamayacağını söylediklerini, başka birilerinin de bir strateji ürettiğini, Genel Başkan'ın da onları dinlediğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel Başkanımız, birilerinin stratejisine uydu, 'İhsanoğlu'nu aday gösteriyorum' dedi. AKP'den oy almayı bırakın, mevcut oylar bile gitti. Burada bir yanlışlık var, en azından bize bunu söyleyecekler. CHP seçmenine yazık değil mi? CHP seçmenin tıpış tıpış, adam gibi gitmeyeceği, en azından fikrinin alınması gerektiği ortaya çıktı. O zaman bu strateji hatasıdır. Hani bazı kuruluşlar, yüzde 95 katılım olacağını söylüyordu. Onlardan bazıları bizim arkadaşlarımızla da teşviki mesaideydi. Bunları anlatacağız, soracağız, aksi siyaset bezirganlığıdır."
SEÇMEN BARİZ KANDIRILDI
Seçim sonuçlarına göre, CHP'de olağanüstü kurultay gerekip gerekmediği sorusuna Batum, "Bunların, bu başarısızlığın sorumlusu kimse, Genel Başkan ise tabii ki olağanüstü kurultay olur. Ama 'Hayır, Ahmet, Mehmet, Rıfkı beni yanılttı' derse belki onları atar partiden" karşılığını verdi.
Batum, sadece bir seçimin kaybedilmediğini, CHP seçmenini, bütün bekleyenleri kandırmış olduklarını ileri sürdü. CHP'li Batum, sözlerini, "Ortada bariz seçmeni yanlış yönlendirmek, kandırmak var. Bunun sorumlusu çıkar ortaya. Birkaç kişidir bunlar, Genel Başkan'ın yakınında da olabilir. Herhalde onlara 'beni kandırdınız bir daha yanımıza gelmeyin' ya da 'kendim yaptım' diyecektir. Bunu hep beraber göreceğiz" diye tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...