Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ekim 2021 15:04

Süleyman Soylu'dan "siyasi cinayet" iddiasına cevap: Yüzde 69'u bot hesap

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler olabileceğine yönelik iddiaları hakkında konuştu. Söz konusu tartışmanın sosyal medyada manipüle edildiğini söyleyen Bakan Soylu, konuyla ilgili paylaşımların büyük çoğunluğunun bot hesaplardan yapıldığını dile getirdi.

Süleyman Soylu'dan "siyasi cinayet" iddiasına cevap: Yüzde 69'u bot hesap
süleyman soylu,siyasi cinayet,içişleri bakanı

Türkiye siyasi cinayetler meselesini tartışmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gerilimden olabildiğince uzak durmalıyız. Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır. Ben şundan eminim, eğer belli gruplar ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz" sözleriyle gündeme getirdiği siyasi cinayetler konusuna tepki yağdı.

"MANİPÜLE EDENLERİN YÜZDE 69'U BOT HESAP"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada ellerinde bu yönde bir bilgi olmadığını söyleyerek Kılıçdaroğlu'nun iddialarını yalanlamıştı. Konuyla ilgili bugün yeni bir açıklama yapan Soylu, sosyla medyada tartışmayı manipüle edenlerin çoğunun sahte hesaplar olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Galata Üniversitesi 2021-2022 akademik yılı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Soylu, 'siyasi cinayetler’ tartışmasına ilişkin "Dün bir siyasi cinayetler tartışması vardı. Buradan Türkiye’ye söylüyorum. Sosyal medyada ‘siyasi cinayetler’ tartışmasını manipüle edenlerin yüzde 69’u bot hesaplardır. Dünyada bunu birkaç yabancı yapar bir de biz yaparız” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'dan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye yaptığı liderlik sayesinde büyük kazanımlar elde ettiklerinin altını çizen Soylu, "Asıl mesele 10 yılda bir darbe bekleyen bir ülkede yeni bir sistem kurabilmek, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gibi bir sistem kurabilmek. Doğu ve Güneydoğu'yu bugün terörden arındırılmış bir cazibe merkezi haline getirebilmek. 60-70 yıl önce uçak üretmiş, prototip bir otomobil üretmiş insanları neredeyse linç etmiş bir vesayeti tasfiye edip bugün insansız hava aracı teknolojisinde küresel liderliğe oynamak. Yazılım ihraç eden ülke haline gelmek. Basit gazete manşetleri ve IMF memurları ile terbiye edilen bir ülkeyi her türlü baskıya dayanan ülke haline getirebilmek" şeklinde konuştu.

"PARLAMENTER SİSTEM BİZİ İLERİ GÖTÜRMEDİ"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yeni dünya düzenine uygun ve etkin bir model olduğunu vurgulayan Süleyman Soylu, "Bu sistem karar alma süreçlerini hızlandırmaktadır. Ülkenin her noktasındaki sorunlara hızlı müdahale etme imkanı sunmaktadır. Bizim keşfimiz midir, hayır. Dünyada başarı ile uygulanan bir yapıdır. Peki parlamenter sistem olağanüstü bir şey midir? Değildir. Öyle olsaydı kullandığımız 95 yıl boyunca bize darbeler üretmezdi. Evet kullandık. Ülkemizi bir noktaya getirdik. Ama anlaşıldı ki bizi bundan ötesine götürecek takatı yoktu ve yeni bir modele geçiş yaptık. Bunu dünyanın sonu gibi sunmak, dövizdeki dalgalanmalara bakıp sistem tartışmaları açmak, koalisyondaki parti sayısına bakıp her genel başkana bir makam vermek için başbakan vaatleri vermek, kimse kusura bakmasın ama z kuşağı konuşup a kuşağı iş yapmaktır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...