Tgrt Haber
14 Ekim 2021 10:33

Suriye'ye operasyon kapıda mı? Bakan Akar'dan açıklama

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyindeki terör saldırılarıyla ilgili ''Gereken ne varsa yeri, zamanı gelince Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapılacak. Kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Suriye'ye operasyon kapıda mı? Bakan Akar'dan açıklama
hulusi akar,suriye,operasyon

Son dakika haberi Terör örgütü YPG/PKK'nın işgal altında tuttuğu bölgelerden yapılan saldırılar son günlerde arttı. Saldırılara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık sabrımız kalmadı” diyerek en kısa sürede gereken adımların atılacağını söylemişti. Saldırılardan ABD ve Rusya’nın da sorumlu olduğunu ve iki ülkenin verdiği sözleri tutmadığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise “ Kendi göbeğimizi keseceğiz” diyerek teröristlerin temizlenmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını bildirdi. Son olarak “terör koridoruna izin yok” diyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da 'Gereken ne varsa yeri, zamanı gelince Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapılacak. Kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıkalamada Suriye'den Türkiye'ye yönelik terör saldırılarına ilişkin, "Artık tahammülümüz kalmadı" diyerek operasyon sinyali vermişti. 

Cumhurbaşkanı Suriye meselesiyle ilgili şunları söylemişti: Terör tehditlerini bertaraf etmekte kararlıyız. Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır.

ÇAVUŞOĞLU: GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki terör örgütleri YPG/PKK saldırıları ile ilgili yaptığı konuşmada terörle mücadele vurgusu yaptı. Saldırılarda Rusya’nın ve ABD’nin de sorumluluğu olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “ABD ve Rusya teröristleri 30 km güneye çıkaracaktı. Sözler tutulmadı. Temizlik için gerekeni biz yapacağız. Kendi göbek bağımızı kendimiz keseriz” açıklamasında bulundu. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...