Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ekim 2021 10:37

İlk resmi temas! Taliban heyetini taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'nda

Son dakika haberi: Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Taliban heyetini taşıyan uçak Esenboğa havalimanına iniş yaptı. Heyete Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki başkanlık ediyor.

İlk resmi temas! Taliban heyetini taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'nda
taliban,ankara,afganistan

Afganistan'daki Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki başkanlığındaki heyet, Türkiye'ye ulaştı. Katar’ın başkenti Doha’dan bir uçakla Türkiye'ye yola çıkarak Esenboğa Havalimanı'na iniş yapan uçaktaki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak için Ankara'da olacak.

Muttaki, Doha’da salı günü Batılı diplomatlarla yaptığı görüşmede "Afgan hükümetini zayıflatmanın hiç kimsenin yararına olmadığını, çünkü bu durumun olumsuz etkilerinin dünyada doğrudan güvenlik ve ekonomi ile göçü etkileyeceğini" söylemişti.

BAKAN VEKİLİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Bugün Ankara’da yapılacak görüşmeye dair haberi sosyal medyadan duyuran Afganistan Dışişleri Bakan Vekili Mevlevi Amir Khan Muttaqi, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Dışişleri Bakan Vekili Mevlevi Amir Khan Muttaqi başkanlığındaki IEA’dan (Afganistan İslam Emirliği) üst düzey bir heyet bugün Türkiye’ye gitti"

İlk resmi temas! Taliban heyetini taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'nda

İKİLİ İLİŞKİLER, TİCARET, İNSANİ YARDIM, GÖÇ...

Taliban Hükümeti Dışişleri Bakanı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Dışişleri Bakanı Maulvi Amir Khan Muttaki başkanlığındaki üst düzey bir heyet bugün Türkiye'ye gidiyor. Üst düzey bir IAEA heyeti, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun resmi daveti üzerine Ankara'ya hareket etti. Heyet, üst düzey Türk yetkililerle karşılıklı çıkarları ilgilendiren konularda görüşmelerde bulunacak.”

İlişkilerin iyileştirilmesi, ticaret, insani yardım, göç ve hava taşımacılığı konularında bir dizi karar değerlendirilecek.

TALİBAN HEYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyeti ile Afganistan Geçici Hükümeti Dışişleri Bakan Vekili Mawlawi Amir Khan Mutaqi başkanlığındaki heyet dışişleri bakanlığında bir araya geldi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN KABİL MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban ile müzakerelerde bulunmak üzere yakın zamanda bazı bakanlarla beraber Afganistan'ın başkenti Kabil’e gideceklerini açıkladı.

Bakanı Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte bazı bakanlarla birlikte Kabil’e gitmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...