Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Eylül 2021 19:46

Taliban kabinesine ilk değerlendirme: Bize düşen bu süreci dikkatle takip etmektir

Afganistan'da kontrolü sağlayan Taliban ülkeyi yönetecek kabineyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine açıklamasını 'Bize düşen bu süreci dikkatle takip etmektir' sözleriyle değerlendirdi.

Taliban kabinesine ilk değerlendirme: Bize düşen bu süreci dikkatle takip etmektir
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Kongo,FETÖ,,Taliban,,Afganistan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

FETÖ İLE MÜCADELE TEŞEKKÜRÜ

Erdoğan, güvenlik ve terörle mücadele konularında da iş birliğini ilerletmek istediklerini belirterek Tshisekedi'ye, Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesine verdiği samimi destek için teşekkür etti.

"Kongo Demokratik Cumhuriyeti FETÖ'nün Kinşasa'daki okulunu 2018 yılında Türkiye Maarif Vakfı'na devrederek ülkemizle dayanışmasını göstermiştir. Türk ve Kongolu öğretmenlerin görev yaptığı okulumuzda halihazırda 538 öğrenci eğitim hayatına devam etmektedir." değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, okulun başarı grafiğini sürekli yükselttiğini görmekten memnuniyet duyduklarını, Kongo Demokratik Cumhuriyeti makamlarının okula ve FETÖ ile mücadeleye verdiği güçlü desteği sürdürmelerini beklediklerini kaydetti.

 

AFGANİSTAN'DAKİ GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin Afganistan'da Kabil Havalimanı'nın işletmesine yönelik Amerika Birleşik Devletleri ve Katar ile yapılan görüşmelerden somut sonuç alınıp alınmadığı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Biz şu an itibarıyla Kabil Havalimanı'nın işletilmesiyle ilgili işin başından itibaren olumlu bir yaklaşım içerisinde olduk fakat geldiğimiz noktada, o olumlu gelişmeler bizim açımızdan henüz yok ve biz olumlu yaklaşımımızı koruduk, koruyoruz. Eğer gerçekten bizim prensiplerimize, yaklaşım tarzımıza olumlu bir süreç devam edecek olursa tabii ki biz de buna olumlu yaklaşımı ortaya koyarız bu konuda, Katar başta olmak üzere. Şu an itibarıyla, işte az önce biliyorsunuz, yani buna 'kalıcı' demek herhalde zor ama bir geçici kabine açıklandı, bu geçici kabine nereye kadar devam eder onu da biz bilemeyiz. Bize düşen sadece bu süreci dikkatle takip etmektir. Tüm Afganistan için temennim odur ki hayırlı olsun."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...