Tgrt Haber
21 Aralık 2014 19:39

Taner Yıldız, 'Ne oldu da Erdoğan birden kötü oldu'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, '16 Aralık’a kadar başarılı olan iyi olan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık’ta birden nasıl kötü oldu' dedi.

Taner Yıldız, 'Ne oldu da Erdoğan birden kötü oldu'
taner yıldız, enerji bakanı, enerji ve tabii kaynaklar bakanı, recep tayyip erdoğan, operasyon, 17 aralık,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Saygılı Düğün Salonu'nda yapılan AK Parti Kilis 5'inci Olağan Kongresine katılmak üzere Kilis'e geldi. Yıldız, Kilis'te yaptığı konuşmada, bazı vatandaşların ve basın mensuplarının petrol ürünlerindeki düşüşün ne zaman yansıyacağını sorduğunu ifade ederek, "6 aydan bu yana 60 dolarlara düşen ham petrol varil fiyatının her türlü ürünlere, benzin, motorin mazotla alakalı ürünler dünyada hangi oranda düşmüşse o oranda Türkiye'de de düştü. Bir depomuzu 265 TL'ye şuan 225 TL'ye dolduruyoruz. Her birimiz 30 lira, 40 lira 45 lira bir depoda daha az veriyoruz. Bu vatandaşlarımıza yansıyan yanıdır. Biliyor musunuz bu depolar toplandığında ne kadar bir indirim yapıldığı son 6 ayda vatandaşlarımıza 6 milyar dolar bir yansıyan var. Bu da 13-14 katrilyon civarındadır. "
17-25 Aralık'ta farklı vesayetler koyulmaya çalışıldığını ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bunlara müsaade etmedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ile beraber son geldiğimiz noktada şükürler olsun 30 mart seçimlerinde bir kez daha halkımızın teveccüh ettiği AK Parti yerel yönetimlerde olduğu gibi yine 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimini şükürler olsun yine AK Parti oyları ile beraber daha geniş katılım ile beraber başbakanımızı Cumhurbaşkanı olarak seçtik. Ne oldu da 16 Aralık'a kadar başarılı olan iyi olan, Recep Tayyip Erdoğan 17 Aralık'ta birden kötü oldu. Bazı arkadaşların başına tuğla mı düştü, ne oldu da birden kötü oldu. Bir kısım usul hataları kısım üslup hataları yapılmış olabilir. Kardeş kardeşi zamanında uyarır. Gerekçe bu ya, niçin siz bu kadar yazılı,görsel basın yayın organı varken, 4 yıl 5 yıl kendinizin hata dediği konuları biriktirdiniz. Bunlara bir gerekçe olarak ortaya koydunuz. Bunu kimse yutmaz."
Kesintisiz 4.5 yıl dinlendiğini ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün gücünü şeffaflığından alan, bütün gücünü açık ve son derece zarif davranan bir kardeşiniz olarak niçin telefon dinleme ihtiyacı duydunuz. Bir sayın Putin ile devlet başkanlarıyla hükümet başkanlarıyla meslektaşlarımla bakanlar ile görüşürken niçin bunları merak ettiniz. Paralel yapıya soruyorum, yoksa siz bunları alıp kapı komşunuza mı verdiniz, yoksa daha uzaklara mı verdiniz. Biz çok önemli bir duyuyu yaşadık. Bu nedenle çok üzüntülüyüz. Aldanmış duygusu beraber çalıştığımız beraber yemek yediğimiz beraber gayret ettiğimiz çalıştığımız arkadaşlarımızın tarafından aldatıldık. Aldanmışlık duygusu gerek şahıslarda gerek şirketlerde gerek ülkelerde son derece önemlidir. Biz bunu hak edecek ne yaptık. Bazı yerlerde bazı mahfillerde bazı görevlerde içki içmeyi serbest bıraktınız. Kaldı ki biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz. İsteyen içki içiyor, isteyen içmiyor, bununla alakalı bir yasak var mı?, ama siz nasıl oldu da dini kisve altında dini emirlerin ışığı altında içki içmeye müsaade ettiniz. Ben böyle bir şey söylediğimde nereden çıktı deniyor. Hiç kusura bakmayın bunlar yaşanan olaylar."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kilis Milletvekilleri Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile çevre ilçelerin belediye başkanları ile davetliler katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...