Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ekim 2018 21:10

TBMM Başkanı Yıldırım'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, kıtaların, inançların, kültürlerin buluşma noktası olan Türkiye'de, Cumhuriyet'in geleceğinin gençler olduğunu belirterek, "Milli ve manevi değerlerimizden beslenen gençlerimizin inanç, gayret ve çalışkanlığıyla ülkemiz daha müreffeh, daha üretken hale gelecektir." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Yıldırım'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
binali yıldırım,

Yıldırım, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda,  hürriyet ve bağımsızlığı esas alıp eşit vatandaşlık hukukuna dayanan  Cumhuriyet'in ilan edilişinin 95'inci yılının kutlandığını belirtti.

Türk milletinin her ferdini ortak hedef ve inanç etrafında  birleştirerek devleti muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayesi taşıyan  Cumhuriyet'in, 95 yıl önce ilan edildiğini hatırlatan Yıldırım, farklılıkların  sevgi, hoşgörü, barış ve dayanışma duyguları içinde bir arada yaşaması idealine  en uygun sistem olan Cumhuriyet'in ilan edilmesinin, emperyalizme karşı  bağımsızlık mücadelesi veren birçok millete örnek olduğuna ve dünya devletler  ailesinin onurlu bir üyesi olarak yer almalarının da önünü açtığına işaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...