Tgrt Haber
14 May 2019 16:52

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Levent Gök başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu toplandı
tbmm,,genel kurul,

Gök, geçtiğimiz pazar günü kutlanan Anneler Günü'nü anımsatarak "Bizleri zor şartlarda yetiştiren anneleri sevgi ile kucaklıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştiren Zübeyde Hanım başta olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum." dedi.

Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla çiftçileri ve Eczacılar Günü dolayısıyla da eczacıları kutlayan Levent Gök, Süper Lig'e yükselen Denizlispor ve Gençlerbirliği spor kulüplerini de tebrik etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili I·smail Tamer, "9 Mayıs Dünya Çölyak Günü ve Çölyak Hastaları" üzerine yaptığı gündem dışı konuşmada, çölyak hastalığının arpa, çavdar ve buğdayda bulunan bir proteinden kaynaklandığını belirtti. İsmail Temer, Mecliste bu hastaların sorunlarına ilişkin yapılan çalışmalara değinerek, Çölyak Hastalığının Araştırılması ve Bu Hastalığa Maruz Kalanlara Yönelik Sağlanabilecek Yardımların Belirlenmesi Amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulduğunu hatırlattı. Tamer, komisyonun Türkiye'deki bütün çölyak derneklerini dinlediğini ve önerilerini ilgili birimlere sunduğunu ifade etti.

- HDP'li Başaran, beyaz tülbent ile kürsüye çıktı

HDP Batman Milletvekili Ays¸e Acar Başaran, "Cezaevlerinde Yas¸anan Hak I·hlallerine" ilişkin gündemdışı konuşmasını, beyaz tülbent takarak yaptı.

Başaran, çocukları, kardeşleri, eşleri, yakınları açlık grevinde olan annelerin HDP'nin grup toplantısında oturma eyleminde olduğunu söyledi. Cezaevlerinde binlerce insanın açlık grevini sürdürdüğünü ve 4 milletvekilinin de eyleme açlık grevi yaparak destek olduğunu belirten Başaran, "Bu anneler herkesi hukuka uymaya davet ediyor. Günlerdir insanlar hukukun uygulanması için açlık grevi yapıyor. Tecrit hepimizin meselesi, Türkiye'nin meselesidir. Anneler açıklama yaparken yerde sürükleniyor." diye konuştu.

CHP Karaman Milletvekili I·smail Atakan Ünver, "Türk Dili Bayramı ve Karamanogˆlu Mehmet Bey’i Anma Günü" nedeniyle gündem dışı söz aldı. Türkçenin herkesin ortak manevi kültür hazinesi olduğunu vurgulayan Ünver, Karamanoğlu Mehmet Bey'in neşrettiği "Bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk Dilinden başka dil kullanmaya." şeklindeki fermanına atıfta bulundu. Ünver, Mehmet Bey'in, Türkçeyi konuşmayı zorunlu hale getirerek Türkçeye büyük hizmet ettiğini ifade etti.

Daha sonra yerinden söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Karamanoğlu Mehmet Bey'in, ilk kez Türkçeyi resmi dil olarak kabul ettiğini hatırlatarak, Türkçe düşünülüp Türkçe konuşulması gerektiğini dile getirdi.

Türkkan, Soma faciasının üzerinden geçen 5 yılda tüm uyarılarına rağmen gereken önlemlerin alınmadığını savundu.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Hakkari'de terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Volkan Demirci'yi rahmetle andı.

Bülbül, Engelliler Haftası dolayısıyla engelli vatandaşlara karşı duyarlı davranılması gerektiğini söyledi. Bülbül, Soma faciasına da değinerek bir daha böyle bir iş kazasının yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, milletvekilleri Feleknas Uca'nın Batman'da kolluk kuvvetlerince darp edildiğini ileri sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, şehitlerle gurur duyduklarını ancak onların yaşamalarını istediklerini vurguladı. Özkoç, TBMM'nin Türkiye'de yaşanan bütün sıkıntıların tartışıldığı bir yer olduğunu, bu konuda da Meclisin görevini yerine getirmesi gerektiğine dikkati çekti.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Soma faciasına değinerek konunun sorumluluk alanlarında olduğunu söyledi. Şehit haberlerine de çok üzüldüklerini belirten Zengin, bu konunun bir memleket meselesi olduğunu kaydetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...