Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Kasım 2015 14:48

TBMM'de 26. Yasama dönemi başladı

TBMM'de 26. Yasama Dönemi'nin başlaması dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

TBMM'de 26. Yasama dönemi başladı
meclis, yeni dönem, yemin töreni, baykal,

TBMM'de, 26. Yasama Dönemi'nin başlaması dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ve üzerinde "TBMM Başkanlığı" yazan çelengi Meclis'teki Atatürk Anıtı'na bıraktı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törene Başkanlık Divanı üyeleri, partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve Meclis çalışanları katıldı.
TBMM Genel Kurulu, en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Baykal'ın yanında, Başkanlık Divanı'nda Meclis'in en genç milletvekillerinden AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ile HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da hazır bulundu. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birleşim açılırken locada yerini aldı. Erdoğan'a, en yaşlı ikinci üye AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman eşlik etti. 
Deniz Baykal, 26. Dönem 1. Yasama Yılı'nın ilk birleşimini açtıktan sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın locadaki yerini aldığını bildirdi. AK Parti milletvekilleri ve bakanlar, Erdoğan'ı ayakta alkışladı. 
Genel Kurul'da daha sonra İstiklal Marşı okundu. 
Geçici Meclis Başkanı Baykal, yemin etmeden önce kısa bir konuşma yaptı. 
TBMM Genel Kurulu'na ilk gelen lider, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli'nin hemen ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti milletvekillerinin alkışlarıyla Bakanlar Kurulu sırasındaki yerini aldı. Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da salona girdi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...