Tgrt Haber
21 Haziran 2022 16:11 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 17:05

Finlandiya ve İsveç'in PKK'ya verdiği desteği görmezden gelen The Economist'ten skandal Erdoğan analizi

İngiltere Merkezli The Economist dergisi yine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan skandal bir habere imza attı. Yayınlanan 'NATO' analizi üzerinden Erdoğan'a asılsız ithamlarla yüklendi. İsveç ve Finlandiya'nın PKK'ya verdiği desteği görmezden gelen dergi, Erdoğan'ı NATO'nun genişlemesine karşı çıkmakla suçladı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber, The Economist
Finlandiya ve İsveç'in PKK'ya verdiği desteği görmezden gelen The Economist'ten skandal Erdoğan analizi
NATO,Finlandiya,İsveç,The Economist,Türkiye,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Rusya’nın Ukrayna topraklarına saldırmasının ardından Rus ordusunun kendilerini de işgal edeceği korkusuyla NATO’ya üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya, Türkiye tarafından veto yemişti. Türkiye'nin vetosundan sonra görüşmek için Ankara'ya gelen iki ülke temsicileri taleplerin hiçbirini yerine getirmedi. 

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya verilen desteğin kesilmesi konusunda net ve sert tutumuna rağmen iki ülkeden halen bir somut adım gelmedi.

FİNLANDİYA'NIN UMUDU TÜKENDİ

İspanya'da düzenlenecek NATO zirvesi öncesinde ise Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, NATO'ya üyelik konusunda umutlarının yavaş yavaş tükendiğine dair bir açıklama geldi. Niinistöi, "Eylül’den önce NATO’ya gireceğimizi düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

PKK'YA DESTEĞİ GÖRMEZDEN GELİP ERDOĞAN'I HEDEF ALDILAR

Gerilimin bir an olsun düşmediği ortamda, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine verdiği desteği görmezden gelen İngiliz The Economist dergisinden skandal bir analiz haberi paylaşıldı. Haberde, Türkiye'nin veto sinyali 'NATO'nun genişlemesine karşı çıkmak' olarak görüldü. 

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDAKİ TARAFSIZ TUTUM RAHATSIZ ETTİ

Suriye'de yapılması muhtemel operasyona ve Yunanistan'ın kışkırtmalarına karşı atılan adımları da Türkiye ve Erdoğan karşıtı tavırla yansıtan dergi Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşındaki tarafsız tutumundan da rahatsız oldu.

Savaşın Erdoğan ile Putin'in ilişkilerine zarar vereceğinin umulduğu ancak öyle olmadığı belirtilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, Ukrayna'ya silahlı insansız hava araçları sattı ve Rus savaş gemileri için Karadeniz'e erişimi kapattı, ancak Rusya'ya karşı Batı yaptırımlarına karşı çıkıyor. Türk basınında yer alan bir habere göre, Gazprom da dahil olmak üzere düzinelerce Rus şirketi Avrupa'daki merkezlerini Türkiye'ye taşımayı planlıyor"

Kaynak: TGRT Haber, The Economist
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...